anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etykieta dla zwrotu

kulturalnysklep
#9 Pomysłodawca

Cześć,
czy sprzedawca może poprzez Allegro wygenerować bezpłatną etykietę zwrotu dla klienta?
Klienta się upiera, że to my mamy jej wygenerować etykietę, bo taki miała komunikat z Allegro, niestety nie chce zrobić zrzutu ekranu, żeby zweryfikować co zrobiła nie tak, że nie może sobie sama wygenerować etykiety. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kulturalnysklep a minęło już 14 dni od odebrania i miał zakup smarta ? jak nie to napisz mu że ma dostępny od Ciebie opłacony w ramach smart darmowy zwrot w ramach reklamacji,  a jak minęło 14 dni to musisz sama wygenerować i podesłać 🙂

kulturalnysklep
#9 Pomysłodawca

Nie minęło 14 dni i był smart, normalnie klienci sami sobie generują, ale ta się upiera, że się nie da, więc chciałam to zrobić za nią, ale nie widzę takiej opcji.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kulturalnysklep Ty nie zrobisz tego, napisz mu instrukcję że już opłaciłaś w smart dostawę i ewentualny zwrot w ramach reklamacji, musi wejść w szczegółu, dać zwrot i zaznaczyć reklamacja 🙂 napisz mu że brak odesłania będzie skutkował odrzuceniem reklamacji, a kolejna etykieta będzie płatna 😄

A jak nie chce skorzystać z dogodnego zwrotu, to napisz mu że w poniedziałek zamówisz kuriera po odbiór paczki i prosisz żeby ktoś czekał cały dzień lub dwa jak się nie wyrobi kuriera, a jak nie przekaże paczki to odrzucisz reklamację z powodu utrudniania wydania towaru do reklamacji 😄 jak ostatnio klientowi tak napisałem to szybko przystał na etykietę do nadania w paczkomacie 😄

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 kiedyś w podobnym przypadku zadzwoniłem do kogoś takiego i zapytałem o co mu chodzi

usłyszałem, że chce sobie zostawić ponownego możliwość zwrotu towaru

poszukaj wątku obok, gdzie sprzedawca ma problem z allegro, bo 3 razy serwis zmusił go do wysłania etykiety

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED to mu piszesz że proces reklamacji trwa 14 dni jak otrzyma naprawiony lub wymieniony towar to przepada już możliwość odstąpienia zwrotu na który ma 14 dni od odebrania paczki 😄

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11 ja logiki u takich osobników już nie szukam, z reguły piszę mu wtedy, że przyślę mu kuriera takiego jakiego obsługuje allegro delivery i będzie miał odbiór osobisty na takich samych zasadach jak opisane u nich w regulaminach, gdzie godziny odbioru nie są gwarantowane 🙂

Przypominam, że polskie przepisy mówią, że kupujący ma obowiązek udostępnić towar do zwrotu w jednym miejscu i nic nie piszą o bieganiu do paczkomatów

oznacz moderatorów