anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Faktury za sprzedaż

KraftowyZakatek
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Mam takie pytanie.
Kiedy kupuję na Allegro jako osoba fizyczna, w około 50% przypadków otrzymuję od sprzedawcy fakturę, nawet jeśli o nią nie prosiłam.

Jako sprzedawca również chciałabym wysyłać swoim klientom faktury i chyba potrzebuję je również dla księgowości, ale nie rozumiem, skąd je wziąć. 
Czy można je wygenerować gdzieś na Allegro?
Czy potrzebny jest do tego jakiś osobny program?

Z góry dziękuję za pomóc. 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

ce_partner
#8 Zapaleniec

Trzeba je wystawić w osobnym programie do fakturowania.

oznacz moderatorów

KraftowyZakatek
#8 Zapaleniec

A jaki to jest program? Przepraszam, trudno mi to trochę ogarnąć.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KraftowyZakatek może sobie zakup gdzieś w księgarni blankiecik

faktura-vat-wzor-pelny-dla-osob-prowadzacych-sprzedaz-w-cenach-netto-mip-102-2e-2-3-a4

oznacz moderatorów

KraftowyZakatek
#8 Zapaleniec

Chciałabym, żeby istniał jakiś program, który można by podłączyć do Allegro i aby faktury generowały się automatycznie. Czy to jest możliwe?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KraftowyZakatek a używasz jakiegoś programu magazynowego/sprzedażowego?

Musisz poszukać jakiegoś takiego programu, który np ma możliwość integracji z allegro i do zamówień na allegro będzie wstanie prawictw dokument sprzedaży paragon/fakturę.

oznacz moderatorów

KraftowyZakatek
#8 Zapaleniec

Nie, nie używam jeszcze żadnego programu. Mam na razie tylko 17 towarów :D. Dobra, poszukam.

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@KraftowyZakatek 

firma: https://www.ifirma.pl/app/wa/polecam?ref=CRSV7YJ0BL

Tam możesz połączyć system z Allegro. Sam faktur nie wystawi, ale ściągnie zamówienia i faktury wystawisz jednym kliknięciem i możesz wysłać je do systemu Allegro (od lutego nie można wysyłać Klientom Allegro faktur na maila). Klient otrzyma maila od Allegro o fakturze, a dokument znajdzie w swoim panelu.

oznacz moderatorów

KraftowyZakatek
#8 Zapaleniec

Oooo, dzięki Ci,  dobry człowieku!

oznacz moderatorów