Dzień dobry. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Mam takie pytanie.
Kiedy kupuję na Allegro jako osoba fizyczna, w około 50% przypadków otrzymuję od sprzedawcy fakturę, nawet jeśli o nią nie prosiłam.
Jako sprzedawca również chciałabym wysyłać swoim klientom faktury i chyba potrzebuję je również dla księgowości, ale nie rozumiem, skąd je wziąć.
Czy można je wygenerować gdzieś na Allegro?
Czy potrzebny jest do tego jakiś osobny program?
Z góry dziękuję za pomóc.
Trzeba je wystawić w osobnym programie do fakturowania.
A jaki to jest program? Przepraszam, trudno mi to trochę ogarnąć.
Chciałabym, żeby istniał jakiś program, który można by podłączyć do Allegro i aby faktury generowały się automatycznie. Czy to jest możliwe?
@KraftowyZakatek a używasz jakiegoś programu magazynowego/sprzedażowego?
Musisz poszukać jakiegoś takiego programu, który np ma możliwość integracji z allegro i do zamówień na allegro będzie wstanie prawictw dokument sprzedaży paragon/fakturę.
Nie, nie używam jeszcze żadnego programu. Mam na razie tylko 17 towarów :D. Dobra, poszukam.
firma: https://www.ifirma.pl/app/wa/polecam?ref=CRSV7YJ0BL
Tam możesz połączyć system z Allegro. Sam faktur nie wystawi, ale ściągnie zamówienia i faktury wystawisz jednym kliknięciem i możesz wysłać je do systemu Allegro (od lutego nie można wysyłać Klientom Allegro faktur na maila). Klient otrzyma maila od Allegro o fakturze, a dokument znajdzie w swoim panelu.
Oooo, dzięki Ci, dobry człowieku!