Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ile dni maksymalnie może potrwać zwrot pieniędzy zleconych przez zwrot za pośrednictwem Allegro ?
@ola-sklep1 Kilka dni roboczych.
kilka dni roboczych to 2-3 czy raczej 7-10 ?
@ola-sklep1 Zdecydowanie 2-3.
Zakupiłem towar, który okazał się wadliwy. Odesłałem do kupującego. Kupujący zwrócił pieniądze do Allegro, a Allegro nie zwróciło pieniędzy mnie. Czekam już kilka tygodni. Zwrot nie został przez Allegro dokonany. Gdzie mam szukać pomocy?
tu-_HolaOla_ moderator wyjaśni sytuację , podaj proszę numer zamówienia , znajdzesz go w zakładce ,, moje zakupy - szczegóły ,,
Inne konto założyłam
@Natalkaxxz, czy możesz szerzej opisać swój problem? Podaj, proszę, jak najwięcej szczegółów dotyczących sprawy.
@dombas1965 A skąd wiesz, że sprzedający zwrócił pieniądze? Otrzymałeś od Allegro powiadomienie mailowe w tej sprawie? Jeśli nie, to sprzedający mógł nie zwrócić. Jeżeli mail był, sprawdź dokładnie swoje konto bankowe. Jeśli pieniędzy nigdzie nie masz, pisz do Allegro tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f
@dombas1965, metodą płatności było Allegro Pay. Sprawdź, proszę, czy kwota ta nie zasiliła Twojego limitu Allegro Pay.
a co jeśli nie chcąco metoda płatności za zakup bylo allegro pay ale odrazu go spłaciłam a teraz czekam na zwrot za ten towar? czy przekażą mi pieniądze na mój rachunek bankowy?
@ziomala21 Wtedy zwrócimy Ci nadpłaconą kwotę (otrzymasz przelew na rachunek bankowy, z którego zakupy zostały opłacone).
wszystko fajnie ale od 1 grudnia nie mam wpłaty i jest to denerwujące.
@ziomala21 Napisz w tej sprawie przez formularz. Powinno to przyspieszyć rozwiązanie problemu.
napisałam i na odpowiedz też się nikomu nie spieszy.
Dzień dobry. Czy udało się odzyskać pieniądze?
Mam podobny problem. Kupiłam wadliwy towar i sprzedający zaproponował zwrot części środków. Poinformował mnie że zwrot nastąpi za pośrednictwem serwisu allegro. Mija miesiąc od tej rozmowy, a pieniędzy nadal nie ma.
@AnusiakH, możesz wskazać numer tego zamówienia?
Numer zamówienia: 0fc5a461-5858-11ec-b780-f936e06ab3b1
@AnusiakH Sprzedający nie zlecił zwrotu. Utwórz proszę Dyskusję w tej sprawie (możesz skorzystać z linku podanego przez lwa: https://allegro.pl/dyskusje/nowa).
Bardzo dziękuję za odpowiedź i wszelkie informacje.