anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak to wogóle możliwe?

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

Witam. Czy mogę łaskawych moderatorów  prośić o wyjaśnienie mi jednej kwest i zamknięcie dyskusji z kupującym. Mianowicie klient po zakupie produktu zadzwonił do nas i po krótkiej rozmowie zrezygnował z zakupu. Pieniądze zostały zwrócone do kupującego kilka min po anulowaniu zamówienia ( dostałem nawet zwrot prowizji) . Klient po 2 tyg otworzył dyskusje i żąda zwrotu pieniędzy. Wysłałem klientowi zrzuty ekranu że pieniądze zostały przez nas zwrócone i mimo kilkukrotnych próśb o zamknięcie dyskusji cisza ze strony kupującego. Moje pytanie jest takie jak to wogóle możliwe że po anulowaniu zamówienia i zwrocie pieniędzy oraz zwrocie prowizji przez allegro klient ma nadal możliwość otwarcia dyskusji i żądania zwrotu pieniędzy.    

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mniej wiecej tak samo jak w sytuacji gdy klient w ogóle nie próbował zapłacić za produkt i też sobie otwiera... Allegro to irracjonalny świat....

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@pakaoutlet o ile pieniądze faktycznie się zwróciły i nie było jakiegoś błędu i zwróć wrócił /nie zaksięgował się u kupującego. Sprawdzałeś e rozliczeniu?

oznacz moderatorów

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

zwrot (1).jpg

Załącze zrzut ekranu z wklejonym wnioskiem o rabat.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Powiedz mu, żeby poszukał zwrotu również w dniu wykonania płatności. Karty czy blik lubią się tak ksiegować. Pozatym dość często płacący przez Allegro pay szukali kasy na koncie bankowym... 

Ewentualnie też możesz wejść w zakładke zamówienia. Znaleźć tę sprzedaż. Kliknij "zwróć wpłatę", dalej na dole "szczegóły zwrotu". I masz takie coś:

Screenshot_9.png

Z potwierdzeniem może się dowiadywać w banku, a jak bank powie, że nie było takiej wpłaty to prościutko do Allegro.

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

Dzięki za rade ale problem w tym że z kupującym jest kompletny brak kontaktu. 

oznacz moderatorów

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Mogę prosić o zamknięcie dyskysji z kuoującym ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@pakaoutlet poprosiłam o zamknięcie tej dyskusji. Wrócę jeszcze z potwierdzeniem. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@pakaoutlet dyskusja jest już zakończona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pakaoutlet
#9 Pomysłodawca

Dziękuje

oznacz moderatorów