Witam. Czy mogę łaskawych moderatorów prośić o wyjaśnienie mi jednej kwest i zamknięcie dyskusji z kupującym. Mianowicie klient po zakupie produktu zadzwonił do nas i po krótkiej rozmowie zrezygnował z zakupu. Pieniądze zostały zwrócone do kupującego kilka min po anulowaniu zamówienia ( dostałem nawet zwrot prowizji) . Klient po 2 tyg otworzył dyskusje i żąda zwrotu pieniędzy. Wysłałem klientowi zrzuty ekranu że pieniądze zostały przez nas zwrócone i mimo kilkukrotnych próśb o zamknięcie dyskusji cisza ze strony kupującego. Moje pytanie jest takie jak to wogóle możliwe że po anulowaniu zamówienia i zwrocie pieniędzy oraz zwrocie prowizji przez allegro klient ma nadal możliwość otwarcia dyskusji i żądania zwrotu pieniędzy.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Mniej wiecej tak samo jak w sytuacji gdy klient w ogóle nie próbował zapłacić za produkt i też sobie otwiera... Allegro to irracjonalny świat....
@pakaoutlet o ile pieniądze faktycznie się zwróciły i nie było jakiegoś błędu i zwróć wrócił /nie zaksięgował się u kupującego. Sprawdzałeś e rozliczeniu?
Załącze zrzut ekranu z wklejonym wnioskiem o rabat.
Powiedz mu, żeby poszukał zwrotu również w dniu wykonania płatności. Karty czy blik lubią się tak ksiegować. Pozatym dość często płacący przez Allegro pay szukali kasy na koncie bankowym...
Ewentualnie też możesz wejść w zakładke zamówienia. Znaleźć tę sprzedaż. Kliknij "zwróć wpłatę", dalej na dole "szczegóły zwrotu". I masz takie coś:
Z potwierdzeniem może się dowiadywać w banku, a jak bank powie, że nie było takiej wpłaty to prościutko do Allegro.
Dzięki za rade ale problem w tym że z kupującym jest kompletny brak kontaktu.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Mogę prosić o zamknięcie dyskysji z kuoującym ?
@pakaoutlet poprosiłam o zamknięcie tej dyskusji. Wrócę jeszcze z potwierdzeniem.
@pakaoutlet dyskusja jest już zakończona.
Dziękuje