anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak wystawić aukcję nie łącząc oferty z katalogiem, który jest błędny

Jasmina_
#8 Zapaleniec#

wystawiam przez allegro.charytatywni kartki okolicznościowe na dzień kobiet. Mam kilka wzorów. wpisałam nr ean (kod kreskowy).
Po naciśnięciu wystaw mam do wyboru:
- połącz ofertę z katalogiem (chce mi połączyć z kartą w tytule na dzień babci, w parametrach ślub).
- Mam jeszcze do wyboru edycja (ale u mnie wszystko jest ok) lub
- zgłosić błąd w produkcie. 
Czy jak wypełnię "zgłoś błąd w produkcie" to z automatu wejdą w mojej aukcji moje parametry? bo w tym zgłaszaniu to ja za dużo pozmieniać nie mogę...
dodam, że moje kartki mają ponad 20 lat - może kod kreskowy powtórzył się?
trochę dziwne, że nie ma czwartej opcji - zostaw tak jak jest, czyli tworzę nowy katalog
proszę o poradę
  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Jasmina_ Powinna być opcja, aby nie łączyć oferty z produktem, wtedy możesz stworzyć nowy produkt. Proszę, podaj kod EAN, o którym piszesz. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Jasmina_
#8 Zapaleniec#

dziękuję za odpowiedź. Niestety były tylko 3 opcje do wyboru: połączyć, edytować lub zgłosić błąd. 
Zaczęłam "grzebać" w: zgłoś błąd w produkcie. Wysłałam i mam czekać do 2 dni.
kod 5906664003003
zajrzałam na kody innych kartek okolicznościowych, widzę że problem będzie się powtarzać (kody kreskowe widocznie po tylu latach powtarzają się)
szukam rozwiązania jak wystawić te kartki i jednocześnie nie narobić problemów innym

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Jasmina_ Wysyłam Ci artykuł jak krok po kroku dodać nowy produkt do katalogu. Daj znać czy się udało. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Wysyłanie zmian dla pojedyńczych kartek to bardzo kiepski pomysł. Jak zmienią to zmiany nastąpią również w ofertach innych kartek podpiętych do tego katalogu. Czyli bardzo prawdopodobne, że jakiś sprzedawca obudzi się z dyskusją, że wysłał coś innego niż wystawił. Bo mu Allegro zmieni produkt w katalogu. Potem oczywiście klient będzie wrzeszczał, że został "oszukany", a sprzedawca nie ma szans na udowodnienie, że ktoś mu zmienił ofertę.... Allegro wypnie się na problemy magicznym tekstem, ze za produkt odpowiada sprzedawca, choć to oni go zmienią po Twojej uwadze... Tak to sobie obecnie działa.

Spróbuj te kartki bez EANów wystawiać. Mam sporo pocztówek choć nie charytatywnych i wchodzą bez problemu na tymczasowych produktach. 

oznacz moderatorów

Jasmina_
#8 Zapaleniec#

dziękuję za podpowiedzi. Będę próbować

oznacz moderatorów