Klient odebral zwrot z POK a nie oddal urzadzenia i nie chce oddac

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witamy, czy ktos z Panstwa mial problem ze nieuczciwy klient odebral srodki z POK to czy slusznie czy nie zaakceptowany wniosek to temat rzeka bo pracownicy allegro akceptuja kazdego kto steka w dyskusji, jak wyzej odebral srodki w wysokosci 1800zł za kupione nowe urzadzenie, mial go nie uzywac tylko odeslac a uzywa juz ponad 4 miesiace i oddac nie chce. Sprawa na Policji, ALLEGRO tak nam pomaga ze delikatnie zapytalo nieuczciwego kupujacego kiedy odda urzadzenie w dyskusji ale kupujacy oszust ma i nas i allegro w nosie. Nam allegro grozi zablokowaniem konta kiedy nie odpiszemy w dyskusji w ciagu 24h a Klient nie odpisuje od tygodni i nic nie robia. Nawet jeden z pracownikow allegro stwierdzil ze po odebraniu srodkow z POK kupujacy nie ma obowiazku oddania urzdzenia...no rece nam opadly...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Allegro wypłaciło rekompensatę i w zasadzie towar należy do Allegro i to oni powinni teraz zdecydować co z nim ma się stać. Jeżeli jest to bez konsekwencji dla sprzedającego to niech sobie ma jak tak chce Allegro ale jeżeli sprzedający ma zapłacić kwotę POK to powinien oddać towar.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Konsekwencja jest taka ze allegro zminusowalo nam saldo na te kwote zablokowalo konto i pisze ze mamy sie dogadac z kupujacym, ktory jest uzdolnionym oszustem-najpierw twierdzil ze zrobil cesje na urzadzenie, kiedy postraszylismy go policja zdecydowal ze odda jutro futro, ostatecznie sprawa na policji a kupujacy sie z nas smieje a my jestesmy lzejsi o dobre konto allegro i te kwote 1800zł, na koncie byly wlaczone promowane oferty na chwile ktorych sie nie dalo wylaczyc, szkoda sie nawet denerwowac zeby liczyc nasze straty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ALLEGRO SPRZYJA OSZUSTOM. Wszystko dla kupującego. Zapominają jednak kto płaci prowizję i wystawia towar.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 i w zasadzie towar należy do Allegro - kiedyś był taki zapis ale znikł chyba w zeszłym roku z regulaminu 😞
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niestety takie są realia...
Potrzebujesz wiedzy z zakresu zwiększania sprzedaży na Allegro?
Zajrzyj na nasz kanał na YouTube!
https://bit.ly/vSprintYT
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@VSPRINT_PL Czy nie sądzisz, że twoje dopiski (trudno to nazwać udziałem w dyskusji) mogą działać przeciwnie to twoich zamiarów promowania się?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Oczywiście nie znam całości przebiegu tej sprawy, ale z tego co czytam i słyszę od innych sprzedawców, to jest pewna ilość kupujących, która zrobiła sobie z POK niezłe źródło dochodu.
Mają i towar, i kasę z POK - też bym tak chciał. Niestety, moja uczciwość na to mi nie pozwala.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jestemy na allegro od poczatku ale to co sie dzieje z nieuczciwymi kupujacymi obecnie to przechodzi ludzkie pojecie ale allegro przyklada do tego reke i umozliwia kupujacym oszukiwanie nas, brak slow...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
mam nadzieje że nikt z PAństwa nie płacił tych środków do pok
przy zwrocie środków z pok allegro staje się beneficjentem umowy
i o oszustwo powinien być podany na policji serwis, który swoimi działaniami pozbawił Państwa towaru i pieniędzy za niego
polecam dopytanie się serwisu na jakiej podstawie prawnej chce was pozbawić towaru i pieniędzy za niego
(tej podstawy prawnej tutaj na forum nikt z allegro nigdy nie podał)

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zablokowali nam wszystkie konta firmowe i musielismy zaplacic, dziekujemy za rade zaraz zapytamy ALLEGRO o podstawe prawna.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A ja zapłacę do POK.
Fakt - moja wina. Spóźniłem się ze zwrotem kasy z tytułu odstąpienia od umowy - oczywiście dla darmowej przesyłki SMART. O jeden dzień. Niestety, są "ludzie i klamki", a zdarzają się i całe "zamki"... Ktoś robi sobie dla zabawy "piaskownicę" z Allegro, całkowicie nie szanując sprzedawców. Ale opinia jest wręcz inna - to sprzedawcy nie szanują kupujących. Do tego "horroru" dołącza się jeszcze Allegro, wymuszając na sprzedających natychmiastowy zwrot gotówki w przypadku zwrotu towaru (a co z odstąpieniem od umowy?).

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Allegro podpisuje się pod każdym stękaniem kupującego w dyskusji, nie szanując czasu na reklamacje i sprawdzenie reklamowanego towaru od chwili odebrania go do sprawdzenia, piszemy im że jest to niezgodne z prawem mamy czas na sprawdzenie urządzenia a oni razem z kupującymi dręczą nas na maxa. Zrobił się z tego serwisu niezły FOLWARK dla cwaniaków....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak już napisałem - zwracam środki do POK - niestety, klient nie wytrzymał 2 dni. To jest chore - kupuje , zwraca... warto byłoby go wysłać do zwykłego sklepu. Tam dowiedziałby się ile to kosztuje - min. koszt dojazdu, a potem "out" - kupiłeś, to sobie odsprzedaj.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przydałoby się aby PRACOWNICY ALLEGRO założyli sobie konta na tym serwisie wystawili AUKCJE i zobaczyli jak sie razem z naciągaczami nad nami znęcają, nie dają nam wiary w żadnym przypadku, Klienvi kupuja nowe towary wysymslaja glupioty po 3 miesiacach uzywania a ALLEGRO zmusza nas do zwrotu towarów, blokuje nam konta naklada minusy na salda, brak nam do nich słow, czasem piszą" bardzo nam przykro za zaistniałą sytuacje..."

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
U mnie POK zostało doliczone do rachunku na Allegro (konto firmowe).
Inna sprawa - ja je akceptuję i je wypłacę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ ostatnio poruszałem ten temat z @_HolaOla_ , nie znam przebiegu i podstaw wypłaty ale nie ma podstaw prawnych żeby sprzedawca musiał oddawać Wam kasę i pozostać bez towaru 😞
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@kostas11 nie mogę odnieść się do tych przypadków, ponieważ nie znam szczegółów tych spraw. Jednak podejmujemy także decyzję o przyznaniu POK kupującemu, a nie wymagamy spłaty od sprzedającego. @SOSNOWIECokazje Twoje konto nie zostało zablokowane, nie widzę też rozliczenia za POK na koncie, z którego piszesz, więc nie mogę się do tego odnieść.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Proszę sprawdzic konto lombardOKAZJE i dyskusje z kupujacym, odebral dawno temu srodki z POK a sprzet o wartosci 1800 zł nie oddany. Pomijamy powod dyskusji juz nie 1 taki cwaniak probujacy wymusic obnizenie towaru ze wzgledu na dokument sprzedazy FAKTURE vat marże która teoretycznie zastrzezona jest do sprzedazy-towarow uzywanych -to temat rzeka i rowniez przez to jestesmy dreczeni przez Klientów....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@SOSNOWIECokazje przykro mi, że doszło do takiej sytuacji. Rozumiem, że nie była to dla Ciebie komfortowa sytuacja. Powodem otwarcia dyskusji było to, że produkt był opisany jako nowy, a był używany.
Zarówno w dyskusji jak i wiadomościach wysyłanych bezpośrednio do kupującego prosiliśmy o odesłanie do Ciebie przedmiotu. Widzę, że teraz udało się dojść do porozumienia i kurier jutro odbierze przesyłkę.
Moderatorka
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »