anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient zgłasza po 8 miesiącach, że nie otrzymał produktu

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

Hej Wam!

Klient rozpoczął dyskusję.

Zamówienie miało miejsce 25.05.2024 roku. (9daa9330-1ab1-11ef-859a-bb5335ea1aa7)

Status "wysłane" oraz ikona "dodano numery przesyłek" świadczą o tym, że zamówienie zostało wysłane, jednak brak przypisanego numeru przesyłki.

1.png

2.png

Po imieniu i nazwisku w "zamówionych przesyłkach" znalazłem numer przesyłki 1000764858992U.
W szczegółach widnieje informacja, że przesyłka oczekuje na nadanie, a w kolumnie "podjazd" jest "nie dotyczy, nadane w punkcie" tylko, że my nie nadajemy paczek w punkcie.

Już byłem gotów uwierzyć, że rzeczywiście zamówienie nie zostało wysłane gdy zauważyłem, że ten sam problem się ma (sprawdzałem to wyrywkowo) za zamówieniami do 29 lipca 2024.
A w "zamówionych przesyłkach" nie ma możliwości cofnąć się wg kalendarza wcześniej niż właśnie do 29 lipca 2024.
4.png

O co tu chodzi i jak mamy ustalić teraz czy klient mówi prawdę?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Elo-Car Masz numer przesyłki to pisz interwencję do przewoźnika , odpowiedź jego będzie kluczowa w podjęciu decyzji reklamacyjnej .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zacznij od przewoźnika, kupujący składa Ci reklamację że nie otzrymał więc należy to wyjaśnić i albo wysłać albo dogadać.

oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

Przewoźnikiem jest Allegro DPD, więc mam nadzieję, że któryś z moderatorów ma większy wgląd w historię niż ja i może to sprawdzić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Elo-Car. Już to konsultuję, niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Elo-Car. Otrzymałam informację, że przesyłka 1000764858992U ostatecznie nie dotarła do odbiorcy - została do Ciebie zwrócona ze względu na błędne dane adresowe. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Elo-Car
#9 Pomysłodawca#

Dzięki za szybką odpowiedź

oznacz moderatorów