Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kod EAN jest niezbędny do wystawienia oferty sprzedaży na platformie Allegro, która wymaga jednoznacznej identyfikacji produktów zgodnej z aktualnymi przepisami (w tym Rozporządzeniem UE 2023/988 – GPSR)
Co w sytuacji, gdy producent - konkretnie - DRUKARNIA - odpisuje na moją prośbę o udzielenie kodu EAN do konkretnego produktu, że nie używają kodu EAN i że, nie mają zamiaru go nadawać - bo nie mają takiej potrzeby 😞
Co w takiej sytuacji?? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@arete-sklep Przykro mi, ale w tej sytuacji nie wystawisz takiej oferty.
Kod EAN znajdziesz na opakowaniu produktu. Możesz go również znaleźć na stronie producenta towaru lub zwrócić się do niego, aby nadał kody dla tych produktów.
Jeśli jesteś producentem towaru, kody EAN do swoich produktów możesz pozyskać od GS1.
Wysyłam Ci szczegółowy artykuł o kodach EAN na Allegro.
Mnie również jest przykro, bo jak mam zmusić PRODUCENTA DRUKÓW żeby nadał kod EAN ? ;(
Chore przepisy, które powinno się w pierwszej kolejności narzucać I WYMAGAĆ od PRODUCENTA a nie sprzedającego.
Dalej zadaje pytanie " CO W TAKIEJ SYTUACJI"
Nie jestem PRODUCENTEM I NIE PRODUKUJE - JESTEM POŚREDNIKIEM W SPRZEDAŻY
Na danym produkcie nie ma KODU EAN a producent ma mnie w nosie ;(
@arete-sklep możesz zamówić u producenta większe ilości i stworzyć własną marke. Wówczas zarajestrujesz swoje produkty na własnych EANach . Ma to takze ten plus że wówczas de facto nie masz konkurecji. ( Ty decydujesz czy pozwalasz i komu handlować produktami własnej marki)