Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie
Mamy na koncie ponad 200 pozytywnych komentarzy i 4 negatywne zostaly wystawione z tego samego kodu pocztowego.
Nie mamy innych negatywow na koncie tylko i wylacznie 4 dodane z tego samego kodu pocztowego a allegro napisało, że nie widzi absolutnie zadnego problemu, ze wszystko jest okej.
Czy mieliscie podobne sytuacje ? Czy udalo Wam sie cos z tym zrobic ?
Komentarze sa dodane przez umowione ze soba osoby.
Przeciez nawet gdybysmy mieli 4 negatywne komentarze to nie bylyby wystawione z tego samego kodu pocztowego ?
Czy macie na to jakies rady bo goscie kupuja od nas przedmioty z tego samego miasta i specjalnie wystaiwaja negatywy zeby tylko nas zniszczyc a allegro odpisuje nam, ze wszystko jest okej , ze nie dopatrzyli sie zadnego problemu ? Czy da rade jakos z tym walczyc ?
Masz za mało dowodów. Szukaj kolejnych, w szczególności innych poza kodem pocztowym powiązań. Czegoś, co przekona pracowników Allegro do prawdziwej weryfikacji zasadności Twojego zgłoszenia.
Może żaden z czterech niezadowolonych nie zaczął dyskusji ani nie wysłał maila, tylko od razu wystawił komentarz?
Może ten sam kod pocztowy ma konkurencja, której psujesz szyki?
Może wszystkie cztery olejki zostały zamówione w ramach tej samej usługi Allegro Family? Tego akurat nie sprawdzisz, ale Allegro ma taką możliwość.
Może wszystkie wpłaty poszły z tego samego rachunku bankowego? Drugie zdanie jak wyżej...
W najgorszym razie poczekaj na piąty negatyw. W tej chwili masz 97,7 procenta pozytywnych komentarzy, niedługo odzyskasz Smarta przekraczając 98 procent. Jeżeli zaraz potem pojawi się kolejny niezadowolony, który Cię z powrotem spuści poniżej "smartowego" poziomu - będzie mocny dowód.
Kod pocztowy to za mało - Toruń ma jeden kod, i Chełm, i nawet (prawie cała) Zielona Góra.
Szukajcie, a znajdziecie...
Wrzucili mi napierw 2 komentarze potem 3 i spadł smart . Ludzie dodali duzo komentarzy i wrocil smart.
5 dni albo 4 po powrocie smarta dodali kolejny i spadl znow smart
Żaden z kupujacych nie pytal o nic , nie zadzwonił , nie zalozyl dyskusji. Nie ma kontaktu z tymi ludzmi. Nie chca rozmawiac/odbierac telefonow. Odbieraja telefon tylko raz i wszyscy zamawiali cos "bratu" nie sobie wiec nie bardzo wiedza o co chodzi i zaden nigdy nie ma czasu na rozmowe a potem juz nie odbieraja z tego numeru.
Co do kodu , rozumiem.
Natomiast wszystkie dodane sa z wioski kolo warszawy 05-250 wiec jest to bardzo specyficzny kod pocztowy.
Dodatkowo 2 zakupy , ktore wystawily negatywny komentarz dokonały zakupu o tej samej godzinie ( w przedziale czasowym 5 minut zlozyli zamowienie). Dawałem to allegro, ale mowia ze Oni nie widza zadnego problemu.
No, to już dużo.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Może warto się bliżej przyjrzeć czterem z rzędu negatywnym komentarzom bez jakiejkolwiek próby kontaktu - reklamacja, żądanie zwrotu pieniędzy, dyskusja? I jeszcze na dodatek z tego samego powiatu?
Wiecie lepiej ode mnie, jak rzadko zdarza się klient, który nie wysuwa żadnych roszczeń po zakupie towaru niezgodnego z opisem (i nienadającego się do użytku), mimo że wydał przynajmniej 40 złotych. Jeden taki klient to rzecz nieprawdopodobna. Czterech w miesiąc - to rzecz niemożliwa.
@CBDVITMED_PL Czterech takich to sam nawet przez 15 lat nie miałem a tu nagle taka seria. Jak dla mnie to ktoś cię bardzo nie lubi i nie jest to zwykły przypadek. Allegro komisji śledczej nie zbierze ale powinni dogłębnie sprawdzić powiązania tych osób.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Kasiulki2 @kolekcjoner608
Dzięki za odpowiedzi za zainteresowanie tematem 🙂
Dla mnie jest oczywiste, że jest to konkurencja, którą boli utrata klientów.
Dwie osoby, które dały negatywy dokonały zakupu o tej sam godzinie tego samego dnia 🙂
Kod pocztowy ten sam.
Nikt nie napisał, że chce wymiany/zwrotu kasy cokolwiek. Kupili , poczekali chwilę , wstawili komentarze.
Jesli jest tu jakiś moderator czy ktoś kto może spojrzeć jeszcze raz na tą sprawę to byłbym bardzo wdzięczny bo to naprawdę jest coś strasznego.
Dodatkowo jeszcze przy ostatnim komentarzu wypełniałem paczki i zobaczyłem, że ktoś z tego kodu dokonał zakupu. Napisałem allegro TYDZIEŃ PRZEZ WYSTAWIENIEM komentarza, że dostane od tego nicku negatywa.
No i po tygodniu wleciał komentarz 🙂