anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komentarze negatywne z tego samego kodu pocztowego

CBDVITMED_PL
#9 Pomysłodawca#

Witajcie

Mamy na koncie ponad 200 pozytywnych komentarzy i 4 negatywne zostaly wystawione z tego samego kodu pocztowego.
Nie mamy innych negatywow na koncie tylko i wylacznie 4 dodane z tego samego kodu pocztowego a allegro napisało, że nie widzi absolutnie zadnego problemu, ze wszystko jest okej.

Czy mieliscie podobne sytuacje ? Czy udalo Wam sie cos z tym zrobic ?
Komentarze sa dodane przez umowione ze soba osoby.
Przeciez nawet gdybysmy mieli 4 negatywne komentarze to nie bylyby wystawione z tego samego kodu pocztowego ?
Czy macie na to jakies rady bo goscie kupuja od nas przedmioty z tego samego miasta i specjalnie wystaiwaja negatywy zeby tylko nas zniszczyc a allegro odpisuje nam, ze wszystko jest okej , ze nie dopatrzyli sie zadnego problemu ? Czy da rade jakos z tym walczyc ?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@CBDVITMED_PL 

Masz za mało dowodów. Szukaj kolejnych, w szczególności innych poza kodem pocztowym powiązań. Czegoś, co przekona pracowników Allegro do prawdziwej weryfikacji zasadności Twojego zgłoszenia.

Może żaden z czterech niezadowolonych nie zaczął dyskusji ani nie wysłał maila, tylko od razu wystawił komentarz?

Może ten sam kod pocztowy ma konkurencja, której psujesz szyki?

Może wszystkie cztery olejki zostały zamówione w ramach tej samej usługi Allegro Family? Tego akurat nie sprawdzisz, ale Allegro ma taką możliwość.

Może wszystkie wpłaty poszły z tego samego rachunku bankowego? Drugie zdanie jak wyżej...

W najgorszym razie poczekaj na piąty negatyw. W tej chwili masz 97,7 procenta pozytywnych komentarzy, niedługo odzyskasz Smarta przekraczając 98 procent. Jeżeli zaraz potem pojawi się kolejny niezadowolony, który Cię z powrotem spuści poniżej "smartowego" poziomu - będzie mocny dowód.

Kod pocztowy to za mało - Toruń ma jeden kod, i Chełm, i nawet (prawie cała) Zielona Góra.

Szukajcie, a znajdziecie...

oznacz moderatorów

CBDVITMED_PL
#9 Pomysłodawca#

@Kasiulki2 

Wrzucili mi napierw 2 komentarze potem 3 i spadł smart . Ludzie dodali duzo komentarzy i wrocil smart.
5 dni albo 4 po powrocie smarta dodali kolejny i spadl znow smart

Żaden z kupujacych nie pytal o nic , nie zadzwonił , nie zalozyl dyskusji. Nie ma kontaktu z tymi ludzmi. Nie chca rozmawiac/odbierac telefonow. Odbieraja telefon tylko raz i wszyscy zamawiali cos "bratu" nie sobie wiec nie bardzo wiedza o co chodzi i zaden nigdy nie ma czasu na rozmowe a potem juz nie odbieraja z tego numeru.

Co do kodu , rozumiem.
Natomiast wszystkie dodane sa z wioski kolo warszawy 05-250 wiec jest to bardzo specyficzny kod pocztowy.

Dodatkowo 2 zakupy , ktore wystawily negatywny komentarz dokonały zakupu o tej samej godzinie ( w przedziale czasowym 5 minut zlozyli zamowienie). Dawałem to allegro, ale mowia ze Oni nie widza zadnego problemu.

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@CBDVITMED_PL 

No, to już dużo.

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Może warto się bliżej przyjrzeć czterem z rzędu negatywnym komentarzom bez jakiejkolwiek próby kontaktu - reklamacja, żądanie zwrotu pieniędzy, dyskusja? I jeszcze na dodatek z tego samego powiatu?

Wiecie lepiej ode mnie, jak rzadko zdarza się klient, który nie wysuwa żadnych roszczeń po zakupie towaru niezgodnego z opisem (i nienadającego się do użytku), mimo że wydał przynajmniej 40 złotych. Jeden taki klient to rzecz nieprawdopodobna. Czterech w miesiąc - to rzecz niemożliwa.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@CBDVITMED_PL Czterech takich to sam nawet przez 15 lat nie miałem a tu nagle taka seria. Jak dla mnie to ktoś cię bardzo nie lubi i nie jest to zwykły przypadek. Allegro komisji śledczej nie zbierze ale powinni dogłębnie sprawdzić powiązania tych osób.

oznacz moderatorów

CBDVITMED_PL
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @Kasiulki2 @kolekcjoner608 

Dzięki za odpowiedzi za zainteresowanie tematem 🙂

Dla mnie jest oczywiste, że jest to konkurencja, którą boli utrata klientów.

Dwie osoby, które dały negatywy dokonały zakupu o tej sam godzinie tego samego dnia 🙂
Kod pocztowy ten sam.
Nikt nie napisał, że chce wymiany/zwrotu kasy cokolwiek. Kupili , poczekali chwilę , wstawili komentarze.

Jesli jest tu jakiś moderator czy ktoś kto może spojrzeć jeszcze raz na tą sprawę to byłbym bardzo wdzięczny bo to naprawdę jest coś strasznego.

oznacz moderatorów

CBDVITMED_PL
#9 Pomysłodawca#

Dodatkowo jeszcze przy ostatnim komentarzu wypełniałem paczki i zobaczyłem, że ktoś z tego kodu dokonał zakupu. Napisałem allegro TYDZIEŃ PRZEZ WYSTAWIENIEM  komentarza, że dostane od tego nicku negatywa.
No i po tygodniu wleciał komentarz 🙂

oznacz moderatorów