anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konto revolut do wypłat

HazeOfficialShop
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

mam pytanie dotyczące konta Revolut. Z informacji uzyskanych od pomocy Allegro wynika, że konto należy podłączyć przy użyciu numeru międzynarodowego — w moim przypadku z prefiksem LT. Drugie konto, lokalne z prefiksem PL posiada walute PLN.

Proszę o wyjaśnienie, jak dokładnie działa ten proces. Obecnie moje konto Revolut LT ma ustawioną walutę główną CZK i tylko taką, PLN znajduję się na koncie lokalny i ma inny IBAN. Chciałbym dokonać wypłaty środków z Allegro, gdzie saldo dostępne jest wyłącznie w PLN.

W związku z tym mam pytanie:
Na jakie konto trafią środki, skoro podałem numer międzynarodowy (LT), który nie jest powiązany z walutą PLN? Czy zostaną one prawidłowo zaksięgowane na moim koncie Revolut, czy też nastąpi automatyczne przewalutowanie? Jak dokładnie przebiega ten proces w przypadku wypłaty w PLN na konto obsługujące CZK?

Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @HazeOfficialShop! To bardziej pytanie do Revolut, niż do nas. 
Konto PL w Revolucie to rachunek techniczny, dlatego na to konto nie jest możliwe aktywowanie wypłat. Środki PLN wypłacane są w złotówkach, a warunkiem aktywacji zagranicznego rachunku do wypłat jest konto, które przyjmuje wypłaty w PLN, Revolut spełnia ten warunek, możesz dodać tam konto w walucie PLN. 
Przewalutowanie przeprowadzamy za pomocą konwertera wypłat w przypadku wypłat np. w koronach i przelewie na konto PL. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

HazeOfficialShop
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź, ale nadal nie jestem pewien, czy po kliknięciu „Wypłać PLN” otrzymam normalnie środki na konto Revolut w złotówkach. Czy istnieje możliwość, że środki przepadną z powodu jakiegoś błędu?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@HazeOfficialShop nie przepadną, w najgorszym przypadku się odbiją i wrócą na Twoje saldo. Dodaj proszę w aplikacji Revolut konto w PLN. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AngelAgnes
#7 Wielbiciel

Dobry wieczór. Mam podobny problem. Chcę podać numer konta, ale na lokalnym

mam numer (AION) ,a jak przełacze na międzynarodowy to inny numer konta. Rozumiem, że mam podać ten międzynarodowy i przelew wysłac w euro?

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @AngelAgnes, sprawdź proszę ten artykuł 😉

Za pomocą konta Revolut przelew w danej walucie zrobisz na dwa sposoby: z konta walutowego, które trzeba osobno otworzyć lub za pomocą przewalutowania. Aby nie otwierać osobnej usługi walutowej, wybierz:
  • opcję: przelew międzynarodowy
  • kraj: Polska
  • waluta: EUR.
   Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów