Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące konta Revolut. Z informacji uzyskanych od pomocy Allegro wynika, że konto należy podłączyć przy użyciu numeru międzynarodowego — w moim przypadku z prefiksem LT. Drugie konto, lokalne z prefiksem PL posiada walute PLN.
Proszę o wyjaśnienie, jak dokładnie działa ten proces. Obecnie moje konto Revolut LT ma ustawioną walutę główną CZK i tylko taką, PLN znajduję się na koncie lokalny i ma inny IBAN. Chciałbym dokonać wypłaty środków z Allegro, gdzie saldo dostępne jest wyłącznie w PLN.
W związku z tym mam pytanie:
Na jakie konto trafią środki, skoro podałem numer międzynarodowy (LT), który nie jest powiązany z walutą PLN? Czy zostaną one prawidłowo zaksięgowane na moim koncie Revolut, czy też nastąpi automatyczne przewalutowanie? Jak dokładnie przebiega ten proces w przypadku wypłaty w PLN na konto obsługujące CZK?
Z góry dziękuję za pomoc i wyjaśnienie. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry @HazeOfficialShop! To bardziej pytanie do Revolut, niż do nas.
Konto PL w Revolucie to rachunek techniczny, dlatego na to konto nie jest możliwe aktywowanie wypłat. Środki PLN wypłacane są w złotówkach, a warunkiem aktywacji zagranicznego rachunku do wypłat jest konto, które przyjmuje wypłaty w PLN, Revolut spełnia ten warunek, możesz dodać tam konto w walucie PLN.
Przewalutowanie przeprowadzamy za pomocą konwertera wypłat w przypadku wypłat np. w koronach i przelewie na konto PL.
Dziękuję za odpowiedź, ale nadal nie jestem pewien, czy po kliknięciu „Wypłać PLN” otrzymam normalnie środki na konto Revolut w złotówkach. Czy istnieje możliwość, że środki przepadną z powodu jakiegoś błędu?
@HazeOfficialShop nie przepadną, w najgorszym przypadku się odbiją i wrócą na Twoje saldo. Dodaj proszę w aplikacji Revolut konto w PLN.
Dobry wieczór. Mam podobny problem. Chcę podać numer konta, ale na lokalnym
mam numer (AION) ,a jak przełacze na międzynarodowy to inny numer konta. Rozumiem, że mam podać ten międzynarodowy i przelew wysłac w euro?
Cześć @AngelAgnes, sprawdź proszę ten artykuł 😉