Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jestem prywatnym sprzedawcą. Nie mam podpisanej umowy z InPost na dostawy w związku z czym nadaję przesyłki drożej niż firma. Allegro jednak nie pozwala ustawić wyżej opłaty za przesyłkę, bo w ramach "Oferty specjalnej Allegro - InPost" muszę wybrać tańszą opcję (i tylko taka jest do wyboru albo nie dodam oferty) i dopłacić z własnej kieszeni, bo nie jestem firmą. Dlaczego Allegro mnie naciąga i zataja faktyczne koszty wysyłki? Jest jakiś obowiązek podpisywania prywatnych umów z InPost by móc sprzedawać na Allegro?
Póki co musiałam oznaczyć wysyłkę za 13,41 zł, a zapłacić za to 19,99 zł, bo nie mam firmy i podpisanej umowy z InPost. Ustawiając swój własny cennik na dostawę muszę wybrać cenę preferowaną przez Allegro (innej możliwości nie ma), a mój własny cennik jest własny tylko z nazwy.
Ale Allegro udostępnia Ci wysyłkę InPost od nich za ta niższą kwotę, dają etykietę.
No próbowałam i wyrzuca mnie pokazuje z góry określoną kwotę, którą tylko i wyłącznie mogę ustawić. Kwota proponowana przez allegro jest na czerwono i nie można wpisać innej.
@neko25 Po prostu wybierz formę dostawy w której nie ma przedrostka „Allegro” i tam wpisz ustaloną przez siebie cenę.
@neko25 Nie musisz mieć umowy, żeby wysłać po preferencyjnych cenach, jakie ma Allegro. Korzystasz wtedy z Menedżera Paczek na stronie InPostu - tylko musisz tam połączyć swoje konto w Allegro. Tylko pamiętaj, że w ofertach musisz odznaczyć "Allegro Paczkomaty InPost" za 11,49 zł. Tu jest dokładna instrukcja:
@neko25 Nie ma żadnych umów z InPost. Wystarczy otworzyć ich stronę i zarejestrować się na zakładce Menadżer Przesyłek. A potem znaleźć tam na InPost zakładkę Integracja z kontem Allegro i tak powoli połączysz obydwa konta.
Dopiero wtedy Allegro zobaczy twoje konto InPost i umożliwi ci przesyłki w cenie Allegro i udostępni gotowe etykiety do wysyłek.
Po integracji InPost nie widzi żadnych przesyłek 😄
@neko25 Samo się nie zobaczy. Naciśnij "Import Allegro InPost"
Niestety od 3 lat allegro tylko komplikuje. Świadczy o tym choćby ta stronka. Kupować można ale sprzedawać tylko na innych platformach.