Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
"21 lipca 2020 19:19
Telefon z androidem 2.3.4
Jedyny taki telefon z certyfikowanym emulatorem PS1 i padem dedykowanym od Sony Playstation. Idealny do gier retro pokemony mario itd a także gier dedykowanych na system android.
Telefon używany, stan jak widać na zdjęciach.
-Brud za matrycą widać to na zdjęciu powstały w wyniku naprawy gwarancyjnej.
-Bateria w bardzo słabym stanie ale jest wymienna więc nie ma problemu
-telefon poprawnie się uruchamia wszystko działa jak nalezy w tym slider do pada i wszystkie przyciski, dotyk, wifi, aparat itd.
- wgrany czysty system stockowy 2.3.4
- dostępny jest do pobrania system 6.0 android wersja nieoficjalna (testowałem działa na nim wszystko oprócz aparatu)
Zestaw składa się z:
- telefon Sony Xperia Play r800i
- bateria (bardzo słaba żywotność)
- kabel usb oryginalny
- dedykowana podstawka (fajna jako budzik, albo do sluchania muzyki - ma wejscie na jack 3,5 mm i micro usb, oraz do oglądania seriali i filmów)
Brak możliwości zwrotu (chyba że dojdzie do jakiejś niezgodności z opisem)
I wstawione zdjęcie tego brudu pod ekranem na uruchomionym jasnym tle
@DasRacisto kupujący może reklamować wady o których nie wiedział a ty musisz reklamację przyjąć i rozpatrzyć, nie ważne czy telefon ma 5 czy 10 lat takie prawo. Niech odeśle sprawdzisz i zadecydujesz co zrobić 🙂
No tak to już wiem ale co jeśli on coś zgłasza ja proponuje mu rozwiązanie ze przyjmę do rozpatrzenia on siedzi cicho i nie wiem na co liczy i ile to może trwać. Śmieszne jest też to że nie musi przedstawić żadnych dowodów wad no i przetrzymuje telefon ciągle a raczej teoretycznie bo praktycznie już widziałem wystawiony przez innego allegrowicza mój telefon rozczłonkowany na sprzedaaż.
@DasRacisto poproś kupca o odesłanie w ramach reklamacji i będziesz czysty, jak tego nie zrobi nie ruszy Cię ani allegro ani policja 🙂
ok tak zrobię dziękuje bardzo:) A orientujesz się czy kupujący ma jakiś okres na zwlekanie teraz? bo praktycznie to on żadnych oczekiwań nie miał tylko zgłosił ze nie zgadza się coś z opisem.
@DasRacisto Jeśli to nie był brud tylko wypalone piksele, to kupujący ma rację. To będzie tak, że odeśle Ci telefon, Ty reklamacji nie uznasz, On nie będzie miał telefonu i pieniędzy, wystąpi o rekompensatę z POK, Allegro prawdopodobnie mu ją wypłaci i zaczną od Ciebie wymagać zwrotu rekompensaty, zablokują konto itp. To często spotykane tu przypadki.
No to byłoby normalne gdyby to miałoby taki przebieg.
Alee... no własnie opisy zdarzeń które czytałem miały inny przebieg w skrócie:
- zakup
- 2-3 tygodnie potem zglaszaja niezgodnosc z opisem
- dobra wola sprzedajacego chec przyjecia reklamacji i zwrot kasy po weryfikacji
- cisza albo zmuszanie do zwrotu pieniędzy a dopiero wtedy zwróca produkt nie w innej kolejnosci
- zgloszenie przez kupujacego sprawy na policje
- POK interweniuje
- allegro blokuje konto sprzedajacemu i prowadzi windykacje bez informowania o tym sprzedajacego wczesniej.
- policja zaprasza do zlozenia wyjasnien
i to jest chore wlasnie
-
DasRacisto rozpatrzyć i przyjąć to nie znaczy rozpatrzyć na korzyść kupującego .W tym przypadku wiążącą będzie opinia niezależnego serwisu . Jeśli będzie pozytywna dla kupującego musisz pokryć wszystkie poniesione przez niego koszty jeśli nie koszt zwrotu , powrou , oraz opinii serwisu musi pokryć kupujący. Jeśli jesteś pewien swojego poproś o zwrot udaj się do najlepiej renomowanel placówki weź opinię i wystaw rachunek kupującemu podpierając się opinią oraz rachunkiem z serwisu .
To niezgodne z prawem. Kupujący po rozpatrzeniu reklamacji nie ma obowiązku pokrywać kosztów żadnych ekspertyz. To sprzedający będzie musiał pokryć taki koszt, gdy ekspertyzę wykona kupujący i wygra sprawę w sądzie.
xyz96 zastanów się zanim napiszesz DasRacisto nie jest przedsiębiorcą to była prywatna sprzedaż . Czytaj i myśl .
To niezgodne z prawem. Prywatny kupujący po rozpatrzeniu reklamacji nie ma obowiązku pokrywać kosztów żadnych ekspertyz. To prywatny sprzedający będzie musiał pokryć taki koszt, gdy ekspertyzę wykona kupujący i wygra sprawę w sądzie.
xyz96 czytaj i myśl !!!!!
cyt -Jeśli jesteś pewien swojego poproś o zwrot udaj się do najlepiej renomowanel placówki weź opinię
Podkleślam Jeśli jesteś pewien swojego
No prosiłem o odeslanie produktu ale kupujący siedzi cicho 😞 i to jest cały w tym problem 😄 Czy go obowiązuje jakiś czas maksymalny na odezwanie się po zgłoszeniu ? czy on sobie może zglosić że coś mu nie pasuje i może mieć mnie w przysłowiowej du****e. Następnie obudzi się zapewne tydzień przed końcem rękojmi. (czyli jak dobrze rozumiem prawie rok od zakupu) No i kolejna sprawa czy to kupujący czy sprzedający w takiej sytuacji ( osoba prywatna - osoba prywatna) wybiera jakie rozwiązanie zostanie wybrane. W sensie po uznaniu reklamacji naprawa czy zwrot. Inna sprawa telefon nie produkowany od chyba 8 lat już wartość aukcyjna 100 zł to z góry można to stwierdzić że jest to niemożliwe do naprawienia i poprostu zwrot kasy po uznaniu i tyle tak dobrze to rozumiem.
Strach teraz na allegro cokolwiek sprzedać. Myślę że trzeba to wszystko zlikwidować żeby nie było niczego.
@majster_man, wystawiać jako ogłoszenie na AL i problemy będą rozwiązywane bez udziału jakichś pośredników, którzy nic z tego nie mają (bo co ma allegro z oferowania POKu?), a strony dogadają się o wiele lepiej w ten sposób 🙂
Al czyli allegro lokalne ? Tu było na zwykłym wystawione. A co tam rękojmi nie ma ? Ta sama sytuacja byłaby.