- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
"21 lipca 2020 19:19
Telefon z androidem 2.3.4
Jedyny taki telefon z certyfikowanym emulatorem PS1 i padem dedykowanym od Sony Playstation. Idealny do gier retro pokemony mario itd a także gier dedykowanych na system android.
Telefon używany, stan jak widać na zdjęciach.
-Brud za matrycą widać to na zdjęciu powstały w wyniku naprawy gwarancyjnej.
-Bateria w bardzo słabym stanie ale jest wymienna więc nie ma problemu
-telefon poprawnie się uruchamia wszystko działa jak nalezy w tym slider do pada i wszystkie przyciski, dotyk, wifi, aparat itd.
- wgrany czysty system stockowy 2.3.4
- dostępny jest do pobrania system 6.0 android wersja nieoficjalna (testowałem działa na nim wszystko oprócz aparatu)
Zestaw składa się z:
- telefon Sony Xperia Play r800i
- bateria (bardzo słaba żywotność)
- kabel usb oryginalny
- dedykowana podstawka (fajna jako budzik, albo do sluchania muzyki - ma wejscie na jack 3,5 mm i micro usb, oraz do oglądania seriali i filmów)
Brak możliwości zwrotu (chyba że dojdzie do jakiejś niezgodności z opisem)
I wstawione zdjęcie tego brudu pod ekranem na uruchomionym jasnym tle
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@DasRacisto kupujący może reklamować wady o których nie wiedział a ty musisz reklamację przyjąć i rozpatrzyć, nie ważne czy telefon ma 5 czy 10 lat takie prawo. Niech odeśle sprawdzisz i zadecydujesz co zrobić 🙂
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No tak to już wiem ale co jeśli on coś zgłasza ja proponuje mu rozwiązanie ze przyjmę do rozpatrzenia on siedzi cicho i nie wiem na co liczy i ile to może trwać. Śmieszne jest też to że nie musi przedstawić żadnych dowodów wad no i przetrzymuje telefon ciągle a raczej teoretycznie bo praktycznie już widziałem wystawiony przez innego allegrowicza mój telefon rozczłonkowany na sprzedaaż.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@DasRacisto poproś kupca o odesłanie w ramach reklamacji i będziesz czysty, jak tego nie zrobi nie ruszy Cię ani allegro ani policja 🙂
Κώστας

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ok tak zrobię dziękuje bardzo:) A orientujesz się czy kupujący ma jakiś okres na zwlekanie teraz? bo praktycznie to on żadnych oczekiwań nie miał tylko zgłosił ze nie zgadza się coś z opisem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@DasRacisto Jeśli to nie był brud tylko wypalone piksele, to kupujący ma rację. To będzie tak, że odeśle Ci telefon, Ty reklamacji nie uznasz, On nie będzie miał telefonu i pieniędzy, wystąpi o rekompensatę z POK, Allegro prawdopodobnie mu ją wypłaci i zaczną od Ciebie wymagać zwrotu rekompensaty, zablokują konto itp. To często spotykane tu przypadki.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No to byłoby normalne gdyby to miałoby taki przebieg.
Alee... no własnie opisy zdarzeń które czytałem miały inny przebieg w skrócie:
- zakup
- 2-3 tygodnie potem zglaszaja niezgodnosc z opisem
- dobra wola sprzedajacego chec przyjecia reklamacji i zwrot kasy po weryfikacji
- cisza albo zmuszanie do zwrotu pieniędzy a dopiero wtedy zwróca produkt nie w innej kolejnosci
- zgloszenie przez kupujacego sprawy na policje
- POK interweniuje
- allegro blokuje konto sprzedajacemu i prowadzi windykacje bez informowania o tym sprzedajacego wczesniej.
- policja zaprasza do zlozenia wyjasnien
i to jest chore wlasnie
-
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
DasRacisto rozpatrzyć i przyjąć to nie znaczy rozpatrzyć na korzyść kupującego .W tym przypadku wiążącą będzie opinia niezależnego serwisu . Jeśli będzie pozytywna dla kupującego musisz pokryć wszystkie poniesione przez niego koszty jeśli nie koszt zwrotu , powrou , oraz opinii serwisu musi pokryć kupujący. Jeśli jesteś pewien swojego poproś o zwrot udaj się do najlepiej renomowanel placówki weź opinię i wystaw rachunek kupującemu podpierając się opinią oraz rachunkiem z serwisu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To niezgodne z prawem. Kupujący po rozpatrzeniu reklamacji nie ma obowiązku pokrywać kosztów żadnych ekspertyz. To sprzedający będzie musiał pokryć taki koszt, gdy ekspertyzę wykona kupujący i wygra sprawę w sądzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
xyz96 zastanów się zanim napiszesz DasRacisto nie jest przedsiębiorcą to była prywatna sprzedaż . Czytaj i myśl .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To niezgodne z prawem. Prywatny kupujący po rozpatrzeniu reklamacji nie ma obowiązku pokrywać kosztów żadnych ekspertyz. To prywatny sprzedający będzie musiał pokryć taki koszt, gdy ekspertyzę wykona kupujący i wygra sprawę w sądzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
xyz96 czytaj i myśl !!!!!
cyt -Jeśli jesteś pewien swojego poproś o zwrot udaj się do najlepiej renomowanel placówki weź opinię
Podkleślam Jeśli jesteś pewien swojego

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No prosiłem o odeslanie produktu ale kupujący siedzi cicho 😞 i to jest cały w tym problem 😄 Czy go obowiązuje jakiś czas maksymalny na odezwanie się po zgłoszeniu ? czy on sobie może zglosić że coś mu nie pasuje i może mieć mnie w przysłowiowej du****e. Następnie obudzi się zapewne tydzień przed końcem rękojmi. (czyli jak dobrze rozumiem prawie rok od zakupu) No i kolejna sprawa czy to kupujący czy sprzedający w takiej sytuacji ( osoba prywatna - osoba prywatna) wybiera jakie rozwiązanie zostanie wybrane. W sensie po uznaniu reklamacji naprawa czy zwrot. Inna sprawa telefon nie produkowany od chyba 8 lat już wartość aukcyjna 100 zł to z góry można to stwierdzić że jest to niemożliwe do naprawienia i poprostu zwrot kasy po uznaniu i tyle tak dobrze to rozumiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Strach teraz na allegro cokolwiek sprzedać. Myślę że trzeba to wszystko zlikwidować żeby nie było niczego.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@majster_man, wystawiać jako ogłoszenie na AL i problemy będą rozwiązywane bez udziału jakichś pośredników, którzy nic z tego nie mają (bo co ma allegro z oferowania POKu?), a strony dogadają się o wiele lepiej w ten sposób 🙂

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Al czyli allegro lokalne ? Tu było na zwykłym wystawione. A co tam rękojmi nie ma ? Ta sama sytuacja byłaby.