anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kwota rezerwacji

cindercone
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Co źle robię? Będę za chwilę potrzebował 399 PLN na zwrot. Ustawiłem sobie kwotę rezerwacji na 399 PLN tak aby w momencie dotarcia do mnie zwrotu jednym kliknięciem zwrócić środki. Od 2 dni niby mam 399 i za chwilę nagle zostaje mi 353 albo 367? 

Mam wrażenie, że jak nie miałem oznaczeń smart to nie było tej niedogodności. Czy wg systemu allegro jak chce zostawić sobie 399 to mam ustawiać górką stówkę ????

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

fox_paws
#16 Inspirator#

@cindercone Przede wszystkim musisz mieć PO 399 zł na PayU i Przelewy24, albo sprawdzić który operator obsługiwał płatność, do której ma być zwrot.

Poza tym ciągle Ci pobierać należności za przesyłki z tej rezerwacji, jeśli nie masz więcej na koncie.

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

Sprawdzam zawsze i zostawiam sobie u danego operatora. Tym razem są to przelewy 24. 

Nigdy nie było problemu gdy nie miałem oznaczeń smart przy ofertach.  

W takim razie dla "smartowców" Allegro powinno rozesłać newsletter. "

"Rezerwujcie 100 PLN więcej niż potrzebujecie bo nigdy nie zostawimy Wam oczekiwanej kwoty rezerwacji bo zawsze dojdzie jakaś dodatkowa opłata"

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @cindercone. Na koncie z którego piszesz nie ma obecnie rezerwacji na taką kwotę. Czy chodzi o Twoje inne konto? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

chodzi o moje 2gie konto

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Prowizję odciągają z rezerwacji. Dlatego Ci brakuje. 

oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

To po co się podaje kwotę rezerwacji?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Heh o logikę Allegro to mnie nie pytaj... Zawsze możesz np zarezerwować to 50zł więcej i wtedy powinno styknąć. Ale szczerze jak mało zwrotów to jak dla mnie łatwiej po prostu tę kasę wpłacić na zwrot.

oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

teraz allegro przypomniało sobie o kolejnej opłacie i z 349 zostało mi 337 więc 50 górka nie wystarczy na tę logikę allegro.

oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

a teraz pobrali kolejną dyszkę. Właśnie się dowiedziałem na czacie że np. 3 marca czardżują za np. 23.02. Misz masz do potęgi, żeby sprzedający się w tym przypadkiem nie połapał. To jest takie SMART

oznacz moderatorów