anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mam pytanie z zablokowaniem konto

Client:113958164
#7 Wielbiciel#

Chodzi mi że w niedzielę dostałem blokade na konto i nie mogę sprzedawać ponieważ nie rozliczyłem i się bo zapomniałem poczytałem że jak rozlicze się to do 14 dnia miesiąca moje konto będzie aktywne i będę mógł normalnie działać 

oznacz moderatorów
34 ODPOWIEDZI 34

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Tak

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:113958164 widzę, że skontaktowałeś się z nami w wiadomości mailowej w zgłoszeniu o numerze 49551676. Wczoraj na nią odpowiedzieliśmy, z prośbą o przesłanie potrzebnych informacji. Kwestię odblokowania konta, kontynuuj proszę w wiadomościach mailowych. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Właśnie wysłałem wszystkie dokumenty i zdjęcie towaru ile mogę czekać aż sprzyjdzie mi mail w załączniku 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

@Sa_nova @la_nika jak mam wysłać zdjęcie towaru z dowodem Tożsamośći 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Proszę o odpowiedź ponieważ mam konto zablokowane i klienci do mnie piszą i proszą o zwrot kasy albo gdzie jest paczka 

Co mam zrobić bo nie mogę jakoś wypłacić i jeden pan napisałem że zgłosi na policję albo mam to porozmawiac z allegro

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:113958164 odpowiedz proszę na naszą wiadomość w sprawie nr 49551676 i prześlij wymagane dokumenty.
Kupujący nie powinni czekać na swoje przesyłki ze względu na blokadę konta, powinieneś je nadać. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Z kupującymi jak nie rozwiążesz sprawy to będą kłopoty tylko większe, a jak Ci nie odblokują ?

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Pytanie, czy jak ma zablokowane konto, ma dostęp do danych klientów zakładając że wiadomości z e'maila usunął bądź do niego nie dochodzą.

@la_nika Czy przy zablokowanym koncie jest dostęp do zamówień?Pytam, bo nigdy takiej sytuacji nie miałem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A kupujący opłacili i jakie widzisz rozwiązanie?

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Nie wiadomo jak to rozumieć.Jeżeli ma zablokowane konto, to na chłopski rozum nie ma dostępu do danych, tym samym nie może wysłać i nie może zwrócić wpłaty bo i jak.Jeżeli miałby zablokowaną tylko sprzedaż (z wpisu wynika, że zablokowane jest konto), to sprawa miałaby się inaczej.Dlatego dopytuję.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Chłopski czy inny bez znaczenia kupujący opłacili i zawarli umowę  ze sprzedającym i to jest fakt, a kłopoty sprzedajacy to inna sprawa, jego problem.

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Czy Ty czytasz ze zrozumieniem? Owszem, kupujący zawarli umowę, jeżeli jednak Allegro blokując konto, uniemożliwiło sprzedającemu dostęp do danych kupujących, to komu ten sprzedający i w jaki sposób ma te przesyłki nadać?

Dlatego zadałem konkretne pytanie do @la_nika 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Co mu uniemożliwia? nie pisz Mi ze  nie rozumiem, ma rozwiązać problem z kupującymi. Ma dane, widzi je.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wszystkie potrzebne dokumenty Tożsamośći mam wysłać i ile czekać aż odblokuja mi konto

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO sprzedający ma dostęp do informacji potrzebnych do nadania przesyłek. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@la_nika I o taką odpowiedź mi chodziło.Czy to samo dotyczy nadawania przesyłek np. Smart poprzez system Allegro?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO akurat tej sprawy to nie dotyczy, ale tak sprzedający powinien przede wszystkim rozwiązać sprawy kupujących, więc nie blokujemy możliwości nadania przesyłek. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@la_nika Czyli ta tzw. "blokada konta" bardziej dotyczy możliwości sprzedaży, a nie dostępu do wszystkich danych?Chodzi mi oczywiście o to, czy po sprzedaży przez sprzedającego który dopiero zaczął to robić na platformie i zablokowaniu konta, ma on możliwość nadawania przesyłek poprzez system Allegro.

oznacz moderatorów