Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Reklamacja odmowna uszkodzenie przez klienta oczywiscie to uzasadnilem przeslalem zdjecia teraz po 4 mc klient odstąpił od umowy I dal mi na zwrot pieniędzy 14 dni .Co powinienem zrobić czy mam odpisać tz. odrzucic jako reklamację czy jako odstąpienie od umowy
A więcej szczegółów.
Sprzedałem Piłę w sierpniu klient na początku września złożył reklamację niezgodny z opisem reklamacja odmowna gdyż mieliśmy zdjęcia na aukcji i gościu odesłał do reklamacji zużytą z resztkami ciętego plastiku dlatego reklamacja odrzucona. Z allegro protec otrzymał rekompensatę. Od nas odebrał towar teraz po 4 mc od odmowy Reklamacji odstąpił od umowy że towar kurier mu przywiózł inny jak wysłał na reklamację bo wtedy Piła się włączała a teraz nie .Przysłał filmik jak rozkręcał pilę i twierdził i celowo uszkodzilismy kabelek .I nie wiem co mam teraz odrzucić reklamację czy odstąpienie od umowy.
@Wiaterek1973 Odstąpić to można w ciągu 14 dni od odebrania, może reklamować, jak reklamuje to samo to ponownie odrzuć, po zmianie przepisów sprzedawca decyduje czy wymieni, naprawi czy odda kasę 🙂
Kupujący przy 2rekalmacji może odstąpić od umowy zakupu.
@LEW433 nie możesz reklamować odrzuconej reklamacji drugi raz a tu wygląda że sam zepsuł miał odrzuconą reklamacje i po 4 miesiącach złożył odstąpienie bo dalej nie działa to samo
Nie wyrokowałbym, nie znamy całej sprawy.
Nie to samo wcześniej Piła była tępa teraz zmienił wersję że nie włączy się po włożeniu do gniazdka i rozkręcił a ta podobno ucięty kabelek .Gościu kupił na firmę podał dane do Faktury a teraz twierdzi że to był zakup dla mamy do sporadycznych prac do mowych i że względu na swoją pracę jako kierowca wcześniej tej wady nie zauważył
Wiesz to są przypuszczenia, żeby tak pisać że .Gościu kupił na firmę podał dane do Faktury a teraz twierdzi że to był zakup dla mamy do sporadycznych prac do mowych i że względu na swoją pracę jako kierowca wcześniej tej wady nie zauważył skoro masz pewność odrzuć, znasz prawo.
Dokładnie tak napisał. I to nie tylko w tym odstąpieniu od umowy tylko też w dyskusji. My wystawiliśmy FV wrzesień 2024.I władnie teraz nie wiem co mam zrobić czy odpowiedzieć na to pismo jak na reklamację czy odstąpienie od umowy.
Odstapienie na podstawie art. 43e ustawy z dria 30 maja 2014 r. o prawach konsumerta
@Wiaterek1973 ile dostał rekompensaty z protecta? Za calość?
Tyle ile zapłacił za piłę czyli cała suma została zwrócona za zakup z protec
Wiesz zaczekajmy z tym do jutra bo to jest paranoja ktoś dostaje cala rekompensatę i towar a później odstępuje od umowy zakup? a w regulaminie jest napisane ze nie można dostać i tego i tego. Tym bardziej ze wygląda że towar jest sprawny prze ten okres: @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Napisałeś że kupujący napisał ze odstępuje od umowy zakupu, ale zakup był na firmę.
Tak a odstąpił na podstawie art. 43e ustawy z dria 30 maja 2014 r. o prawach konsumerta
I teraz w tym odstąpieniu piszę że kupił dla mamy
Dostał AP i wasz towar?
Dokładnie tylko że teraz po 4 mc jak kurier odebrał towar po odmowie reklamacji .Dokładnie jest 4 mc I 16 dni gościu stwierdził że ten towar jest inny jak odesłał na reklamację
Sprawa prosta zgodnie z założeniem protect on już nie jest właścielem tej piły jest nim allegro więc nie przysługuje mu jakiekolwiek roszczenie. Niech założy druga dyskusję to w niej napisz do allegro że gość próbuje wyłudzić kolejny protect dostanie permabana