anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odstąpienie od umowy

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Reklamacja odmowna uszkodzenie przez klienta oczywiscie to uzasadnilem przeslalem zdjecia teraz po 4 mc klient odstąpił od umowy I dal mi na zwrot pieniędzy 14 dni .Co powinienem zrobić czy mam odpisać tz. odrzucic jako reklamację czy jako odstąpienie od umowy 

oznacz moderatorów
75 ODPOWIEDZI 75

LEW433
#21 Demiurg#

A więcej szczegółów.

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Sprzedałem Piłę w sierpniu klient na początku września złożył reklamację niezgodny z opisem reklamacja odmowna gdyż mieliśmy zdjęcia na aukcji i gościu odesłał do reklamacji zużytą z resztkami ciętego plastiku dlatego reklamacja odrzucona. Z allegro protec otrzymał rekompensatę. Od nas odebrał towar teraz po 4 mc od odmowy Reklamacji odstąpił od umowy że towar kurier mu przywiózł inny jak wysłał na reklamację bo wtedy Piła się włączała a teraz nie .Przysłał filmik jak rozkręcał pilę i twierdził i celowo uszkodzilismy kabelek .I nie wiem co mam teraz odrzucić reklamację czy odstąpienie od umowy. 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Wiaterek1973 Odstąpić to można w ciągu 14 dni od odebrania, może reklamować, jak reklamuje to samo to ponownie odrzuć, po zmianie przepisów sprzedawca decyduje czy wymieni, naprawi czy odda kasę 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Kupujący przy 2rekalmacji może odstąpić od umowy zakupu.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 nie możesz reklamować odrzuconej reklamacji drugi raz a tu wygląda że sam zepsuł miał odrzuconą reklamacje i po 4 miesiącach złożył odstąpienie bo dalej nie działa to samo

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wyrokowałbym, nie znamy całej sprawy.

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Nie  to samo wcześniej Piła była tępa  teraz zmienił wersję że nie włączy się po włożeniu do gniazdka i rozkręcił a ta podobno ucięty kabelek .Gościu kupił na firmę podał dane do Faktury a teraz twierdzi że to był zakup dla mamy do sporadycznych prac do mowych i że względu na swoją pracę jako kierowca wcześniej tej wady nie zauważył 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wiesz to są przypuszczenia, żeby tak pisać że .Gościu kupił na firmę podał dane do Faktury a teraz twierdzi że to był zakup dla mamy do sporadycznych prac do mowych i że względu na swoją pracę jako kierowca wcześniej tej wady nie zauważył  skoro masz pewność odrzuć, znasz prawo.

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Dokładnie tak napisał. I to nie tylko w tym odstąpieniu od umowy tylko też w dyskusji. My wystawiliśmy FV wrzesień 2024.I władnie teraz nie wiem co mam zrobić czy odpowiedzieć na to pismo jak na reklamację czy odstąpienie od umowy. 

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Odstapienie na podstawie art. 43e ustawy z dria 30 maja 2014 r. o prawach konsumerta

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Wiaterek1973 ile dostał rekompensaty z protecta? Za calość?

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Tyle ile zapłacił za piłę czyli cała suma została zwrócona za zakup z protec 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Wiesz zaczekajmy z tym do jutra bo to jest paranoja ktoś dostaje cala rekompensatę i towar a później odstępuje od umowy zakup? a w regulaminie jest napisane ze nie można dostać i tego i tego. Tym bardziej ze wygląda że towar jest sprawny prze ten okres: @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisałeś że kupujący napisał ze odstępuje od umowy zakupu, ale zakup był na firmę.

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Tak a odstąpił na podstawie art. 43e ustawy z dria 30 maja 2014 r. o prawach konsumerta

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

I teraz w tym odstąpieniu piszę że kupił dla mamy 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Dostał AP i wasz towar?

oznacz moderatorów

Wiaterek1973
#8 Zapaleniec#

Dokładnie tylko że teraz po 4 mc jak kurier odebrał towar po odmowie reklamacji .Dokładnie jest 4 mc I 16 dni gościu stwierdził że ten towar jest inny jak odesłał na reklamację 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Sprawa prosta zgodnie z założeniem protect on już nie jest właścielem tej piły jest nim allegro więc nie przysługuje mu jakiekolwiek roszczenie. Niech założy druga dyskusję to w niej napisz do allegro że gość próbuje wyłudzić kolejny protect dostanie permabana

oznacz moderatorów