anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Minął termin zwrotu

az_shop
#9 Pomysłodawca

Witam. Klient zgłosił zwrot 7.11.25 o 10:27, czy po 14 dniach ( wypada to dzisiaj) muszę coś robić, zaznaczyć że zwrot minął? Jak wygląda sprawa jesli klient mi napiszę że zapomniał i chcę zwrócić. Co jeśli klient po 14 dniach zwróci mi towar, jak to wygląda? 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:74250890
#7 Wielbiciel

@az_shop  a kiedy doszła paczka? Jak zgłosił w terminie do 14 dni od dostarczenia paczki, to Ci to może nawet za rok odesłać.

Kwestia tego, że po odstąpieniu towar nie jest jego i tu już wchodzi opcja przetrzymywania towaru. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nope. Czekaj. Zawołam Ci kogoś. Skonsultujcie i potwierdźcie. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Oli już chyba nie ma. Nie wiem, czemu się zaznacza.   

oznacz moderatorów

az_shop
#9 Pomysłodawca

Sprecyzuję klient zgłosił zwrot, nie odesłał towaru

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@az_shop  no więc jeśli do jutra Ci nie odeśle, to możesz zgłosić przywłaszczenie, bo towar nie jest jego własnością

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@KOGIEL_T  I też już tłumaczę dlaczego. Prawo określa termin, ale nie określa, że wtedy odstąpienie traci moc prawną. Nie określa też, co się dzieje po przekroczeniu tego terminu. Stąd jedyne co jest konieczne, to zgłoszenie się w terminie 14 dni od odebrania paczki. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:74250890  

KOGIEL_T_0-1763711578687.png

masz info co na ten temat ma do powiedzenia Allegro😉

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@KOGIEL_T  czyli w sumie 3 akapit ze zrzutu, który wysłałeś. 

oznacz moderatorów