anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nadałam przesyłkę DHL w Lidlu dzisiaj pierwszy raz.

MAMY ROZWIĄZANIE!
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Dzisiaj nadałam pierwszy raz Allegro Kurier DHL. Przesyłkę zostawiłam Lidlu w Kielcach, u. Śląska. Odebrał ją kierownik, ale nie dał mi żadnego potwierdzenia nadania paczki. Nie ma też śladu w systemie, czy mam sie martwić?

Jechać tam i prosić kierownika o potwierdzenie? Skąd kurier będzie wiedział, że ta paczka jest w Lidlu

DHL 27336278755

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Jak nadajecie w Lidlu czy Żabce, to otrzymujecie pokwitowanie?

Do tej pory nadawałam tylko automaty i Pocztę.., tu jest wszystko jasne.

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Proszę o pomoc, kto nadaje w Lidlu lub żabce, bo chyba tam pojadę zaraz.

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#
oznacz moderatorów
actp-sklep
#10 Popularyzator#

Przy nadawaniu w Żabce dostaję zawsze wydruk z potwierdzeniem. W Lidlu niczego jeszcze nie zostawiałam. Poczekaj jeszcze chwilę i sprawdź status po numerze przesyłki, może wskoczy nadanie w punkcie.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@CHECINIAKI Czy osoba, która przyjęła od Ciebie paczkę sczytywała ją w Twojej obecności? Jeśli tak, powinnaś otrzymać wydruk z kasy z potwierdzeniem nadania. Sprawdź też skrzynkę mailową. Być może znajdziesz tam powiadomienie od DHL o nadanej przesyłce.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Paczka była sczytywana na zapleczu, nie byłam obecna przy tym. 

Sprawdziłam skrzynkę mailową, nic nie przyszło, żadna informacja.

oznacz moderatorów
pecela
#18 Luminarz#

Jak poprosisz o pokwitowane, to wystawią. Standardowo masz info, że nadano na maila i na stronie śledzenia.

Tu masz, że nadano w POP https://www.dhl.com/pl-pl/home/tracking/tracking-parcel.html?submit=1&tracking-id=27336278755

ps.
Nie ma różnicy czy nadaje się w Żabce, Kauflandzie czy Lidlu. Wszystko i tak obsługuje Pointpack.pl (to broker i integrator kurierski).

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Czyli wszystko OK. Bo już nerwa złapałam. Dziękuję 🙂

oznacz moderatorów
CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

To sobie poleżakuje w Lidlu. Już tam więcej nie zostawię.

oznacz moderatorów
magdalezag
#2 Obserwator#

Czy udało się z tą paczką? Po jakim czasie wyruszyła ze sklepu? Mam teraz podobną sytuację. Paczka leży w sklepie już tydzień, ale biorę poprawkę na święta.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#20 Guru#

Z linka do śledzenia wynika, że kurier ją zabrał ponad 24h później.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#20 Guru#

We wtorek powinna wyruszyć. Ja bym się już awanturowała. Bo pewnie wrzucili w kąt i zapomnieli. Sprawdź oczywiście najpierw śledzenie czy na pewno nie ruszyła, bo allegro lubi czasem ciut przekłamywać. Ale powinno iść info po odebraniu jej przez kuriera...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów
drekenzes
#18 Luminarz#

@magdalezag W sklepach mają burdel z paczkami, w sumie trzymają je na kupie przy kasie za ladą. Łatwo się pomylić i odłożyć te do odbioru przez kuriera z tymi do wydania. Tydzień to nie opóźnienie, tylko niedbalstwo.