Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od marca 2025 moja sprzedaż nagle padła. Sprawdzałem i nic nie zmieniło się w jakości sprzedaży na koncie, żadnej negatywnej opinii i innych widocznych czynników. Poprzednio zamówienia były codziennie w dość dużych ilościach, a teraz od 7.03.2025 praktycznie nic. Ktoś może ma podobny problem lub wie co może być przyczyną tak drastycznego spadku?
a u nas tutaj spadek sprzedaży w tym roku -40% r/r , a za to na konkurencyjnym polskim portalu + 220%. To chyba o czymś świadczy ..
Od początku tego roku sprzedaż spadła nam na Allegro i to kosmicznie na każdym koncie. To musi być przez ten nowy super katalog. Porojone że wszystko rżną/kalkują z tego co robi Amzn. Produkturyzacje o kant wiadomo czego można obić, a teraz ten katalog i do tego beznajdziejnie działająca wyszukiwarka (lepiej działała kiedyś, o zgrozo dokąd zmierzamy).
Najlepsze czasy gdy, jak już ktoś wspomniał, gdy Allegro było proste, ładne, przejrzyste to czasy gdy opinie działały w obie strony i można było "polecać allegrowicza!" zarówno sprzedawce jak i kupującego. Teraz to moloch, korpo bez duszy. Też od 20 lat używam (większość czasu byłem kupującym, dopiero od tych 8 lat może jestem też po drugiej stronie) i niestety boli to przez to bardziej bo wie sie jak to kiedyś wyglądało a nie wchodzi już w to aktualne coś, nie mając pojęcia jak może wyglądać przyjazny portal zakupowy.
a za to na konkurencyjnym polskim portalu + 220% - mowa o Er...i ?
My też już ofert tu nie dodajemy, abonamet wył , ads zero korzyści.. po krótkiej przygodzie opuszczamy alebagno
Możesz podsunąć jaki to drugi portal?
@Bella340 wstaw sobie L w brakujące pole i będziesz wiedzieć😉
Dzięki
Na tym portalu ,który wykonczył wszystkie inne drozyzna , komplikacje, kody EAN na towary wykopane z czasów Mieszka I, pilnują bys nie sprzedał za dużo i nie zarobił. Portal ma wieksza prowizje niz ja w sklepie. Warto mi na miejscu zakopac w ogródku niż tu wystawiać. Allegro lokallne jest tylko po to by niszczyc konkurencje. Tam wystawiasz towar lecz nikt go nie widzi . Byłem od poczatku ale koncze bo to powinno nazywac sie hurtownia globalna nie portal aukcyjny. Sprzedaz czy nie Allegro i tak zarabia a jak sprzedaż to i tak pojdziesz z torbami.
Ukrywają aukcje żebyś za dużo nie sprzedał , styczeń był dość dobry to teraz mamy karę. Z doopy punkty zabierają , ads kompletnie przeżera pieniądze, nawet mają swoich kupiących co to kupują i zwracają w 14 dni żebyś nie miał za łatwo . Allenowotwór tyle w temaci
U mnie dokładnie to samo, jakby wszystkim nagle prąd wyłączyli
U mnie też slabo. Ale prze weekend potrafiło się nazbierać kilkanaście paczek. A teraz w piątek się coś sprzedają i nagle jak mija dwunasta i zaczyna się sobota brak jakich kolwiek paczek przez cały weekend. Dopiero zaś w poniedziałek wraca jaka kolwiek sprzedaz
Potwierdzam dokładnie to co piszecie. Dawniej bywały gorsze dni. Ale teraz tak jakby ofert w ogóle nikt nie widział. Zawsze po weekendzie te kilkanaście paczek było teraz 0 czasem 1 lub maks 2.
To nie wina konkurencji na Allegro, słabszego roku, inflacji itd. To ewidentnie wyszukiwarka, algorytmy, sortowanie ofert itd. Jakość sprzedaży mam niemalże na najwyższym poziomie, super sprzedawca, a sprzedaż padła z dnia na dzień ….
Tak od poczatku 2025 roku sprzedaż stopniowo malała aż totalnie ustała w kwietniu. wyświetleń praktycznie zero, sprzedaży zero, w porównaniu do roku poprzedniego gdzie nic sie w ofertach nie zmieniło to jest niewytlumaczalny spadek
Jak tu kupować skoro ciężko coś znaleźć w tym bałaganie.
Teraz na Ali lepiej wyszukać, a kiedyś było odwrotnie.
Przed chwilą przeglądałem kosiarki spalinowe poza promowanymi a tam łańcuch , grabie podkładki i inne zapełniają na tyle że odpuściłem sobie szukanie.
Zamiast dodać podkategorię części by oddzielić jedno od drugiego to wszystko jest w jednym worku.
Sami niszczą to co działało i było dobre. No ale to nie mój biznes, bp moja sprzedaż jest i tak zerowa.
wy macie zniknąć z allegro jako sprzedawcy - ale nikt tam w serwisie nie wpadł na to, że jesteście też kupującymi
Przyczyna jest prosta Allegro nie jest już same i kończy się monopol wszędzie można kupić taniej.przyczyna zbyt duże obciążenia sprzedawcow
Porównywarka allegro lokalnie . .
Ja też robię migrację ale z innego powodu. Dziś dostałem negatywa od klienta bo jak twierdzi sprzedałem mu część samochodową która nie pasuje do jego modelu (filtr powietrza). Być może tak było ponieważ rynek części zamiennych do pojazdów sprzed 60 lat (i więcej) w niektórych przypadkach nie do końca jest klarowny. Klient telefonicznie powiadomił mnie, że od razu jest wielki negatyw. Dostałem od niego ofertę, że jak wyślę mu extra pieniądze to się powstrzyma od negatywnego komentarza. Ponad to nie zamierza mi zwrócić części chyba, że dodatkowo zapłacę mu kolejne extra pieniądze za jego podjazd ze zwrotem do paczkomatu. Oczywiście nie ma możliwości udowodnienia takiej rozmowy. Nie zapłaciłem mu żadnych pieniędzy tylko za to co u mnie kupił. Podsumowanie, klient dostał pełny zwrot środków bez zwrotu towaru (zrzekłam się), dostałem negatywa a bardzo dbam o jakość mojej sprzedaży i zawsze staram dogadać się z kupującym. Dodatkowo nie mam możliwości wyjaśnienia sprawy i anulowania negatywa. Pozostaje ekspansja .......
Wszystko na piśmie tylko e mail lub dyskusja. Ja wyłączyłem infolinie, a tylko każdy kto zadzwoni dostaje sms z prośbą o kontakt na podany adres e mail i tyle. Ludzie są straszni Allegro ma to gdzieś a my sobie musimy radzić. Jak na razie dostałem tylko jeden negatyw za brak kontaktu telefonicznego xD
@bzzz8_pl Klient zgłosił zwrot? jeśli nie ,a Ty zwróciłaś mu kasę to popełniłaś wielki błąd.W ten sposób choduje się patologię.Jeżeli jednak zgłosił zwrot , a nie zwrócił, możesz upomnieć się o towar.
A tak zwana "oferta" to nie była oferta tylko wymuszenie pod groźbą negatywnego komentarza.