Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przemilczane zbrodnie Jerzy Robert Nowak.
Właśnie oferta została usunięta, bo naruszam regulamin pozbywając się starej książki. Nawet bym się z tym zgodziła gdyby to była jedyna taka książka na allegro ale nie jest...
Wystawiając aukcję sugerowałam się innymi ofertami w allegro. Książka jest produktem w katalogu czyli allegro dopuściło ją do sprzedaży.
Po drugie czym moja książka się różni od 7 takich samych i jednej z innego wydania widocznych pod poniższym linkiem?
Przemilczane Zbrodnie - Niska cena na Allegro.pl
Proszę o cofnięcie niesłusznie przyznanego ostrzeżenia i ewentualnie zrobienie porządku w tej kategorii.
@AnnaG-Antyki skonsultuję Twoje zgłoszenie i wrócę z odpowiedzią, jak tylko dowiem się czegoś więcej.
No i? Minęło tyle godzin, a takie same książki nadal wiszą. Jeśli mam mieć za to ostrzeżenie to powinni je mieć wszyscy. Książka została zdjęta po zgłoszeniu jakiegoś stowarzyszenia o którym nigdy w życiu nie słyszałam i odesłano mnie do strony tego stowarzyszenia i poinformowano, że nie powinnam wystawiać treści zakwalifikowanych przez Stowarzyszenie "Nigdy więcej" jako rasistowskie. Zgodziłabym się z tym gdyby tak traktowano wszystkich sprzedających takie książki ale tak nie jest. Właśnie przeglądam listę tego stowarzyszenia i proszę bardzo:
„mein Kampf” Adolfa Hitlera - Niska cena na Allegro.pl - 5 stron tak samo zakwalifikowanej przez wyżej wymienione stowarzyszenie książki.
Hitler Założycielem Izraela - Niska cena na Allegro.pl kolejne 8 pozycji innej książki z listy.
„antysemityzm? – Piękna Idea! - Niska cena na Allegro.pl następne 5 pozycji.
Protokoły Mędrców Syjonu - Niska cena na Allegro.pl proszę bardzo kolejne 2 strony.
Tematy Niebezpieczne - Niska cena na Allegro.pl chyba z 8 pozycji
Żydzi, Gender, Multikulti, Czyli Oszustwo i Szajba - Niska cena na Allegro.pl kolejne 2 strony
Cham Niezbuntowany - Niska cena na Allegro.pl tylko 4 strony:)
Odpuściłam pojedyńczym egzemplarzom i starodrukom +- 20 pozycji.
Proszę pracowników allegro o wskazanie w którym miejscu strony Stowarzyszenia "Nigdy więcej" znajduje się wskazana w mailu przez pracownika informacja o zakwalifikowaniu mojej książki "Przemilczane zbrodnie" Jerzy Nowak jako treści antysemickich ponieważ jak widać tytuły przejrzałam i książki za którą oberwałam tam nie znalazłam!!!
@AnnaG-Antyki otrzymałam informację, że oferta została usunięta przez pomyłkę. Przepraszamy za tę sytuację. Możesz bez problemu wznowić tę ofertę. Cofnięto również naliczone punkty ujemne na Twoim koncie.
Dziękuję.
Przepraszam ale to już chyba przesada. Po Pani zgodzie na wystawienie książki ponownie została ona zdjęta i ponownie dostałam za nią ostrzeżenie Po zgłoszeniu tego samego "stowarzyszenia". Proszę o zrobienie czegoś z tym, bo to nie moja wina...
Dlaczego dostajesz tę wiadomość?
Otrzymaliśmy zgłoszenie od stowarzyszenia Nigdy Więcej - uczestnika Programu Współpraca w Ochronie Praw.
Allegro dokłada starań by oferty dostępne na stronach serwisu nie zawierały treści propagujących **piiip**towski lub inny totalitarny ustrój państwa. Zakazane jest również wystawianie ofert, które nawołują do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość.
Stowarzyszenie wspiera nas w sprawach związanych z naruszeniami regulacji zawartych w artykułach 256 oraz 257 Kodeksu Karnego, a także w przypadku naruszeń opisanych w punkcie 2 Załącznika nr 1 Regulaminu Allegro.
Podstawa prawna
Działania podejmujemy w wyniku otrzymania zgłoszenia będącego wiarygodną wiadomością w rozumieniu art. 14 ust. 3 Ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
Jakie mogą być skutki wystawienia ofert naruszających prawo?
bezpośredni wpływ na obniżenie jakości Twojej sprzedaży
ograniczenie dostępu do usługi Super Sprzedawca
konsekwencją może być nawet zawieszenie Twojego konta
Co teraz zrobić?
Przede wszystkim, sugerujemy zapoznanie się ze stroną stowarzyszenia Nigdy Więcej. Znajdziesz tam szczegółowe informacje dotyczące publikacji zakwalifikowanych przez stowarzyszenie jako propagujące **piiip**towski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołujące do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość. Oferowanie takich publikacji narusza postanowienia regulaminu Allegro (pkt 2 załącznika nr 1 do regulaminu). Prosimy o niewystawianie ofert, których przedmiotem są publikacje wymienione na wskazanej stronie.
Czy otrzymasz zwrot opłat?
Tak, proporcjonalnie do czasu, przez który oferta była widoczna w serwisie. Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj .
Potrzebujesz więcej wyjaśnień?
Napisz do nas. Uwaga: nie wybieraj opcji 'Odpowiedz' (wiadomość do nas nie dotrze), skorzystaj z powyższego linku.
Pozdrawiamy,
Zespół Allegro
Lista ofert:
No to zaczynają się dziać już lekko mówiąc jaja . Czy jest w allegro osoba która może ostatecznie uznać czyjąś rację a nie pogrywać sobie w takie gierki.
@AnnaG-Antyki wyjaśniam to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
było na forum
allegro ma własną listę tytułów ZAKAZANYCH
i ta pozycja lub autor najprawdopodobniej się na niej znajduje
https://allegro.pl/artykul/8-najciekawszych-zakazanych-ksiazek-76753
Podejrzewam ze algorytm ma autora w liscie cenzorskiej ale jest tak durny ze dla nie go jery robert nowak do cenzury a jerzy r. Nowak to ja tego pana nie mam na liscie przepuscic
To stowarzyszenie podobnie jak ja uważa że książki najbardziej nadają się do palenia w kominku
@AnnaG-Antyki przykro mi, jednak tym razem usunięcie oferty nie było pomyłką.
Więcej informacji może udzielić Stowarzyszenie Nigdy Więcej, które zgłosiło do nas tę sprawę. Pozostałe oferty, w których sprzedawana jest ta książka, są obecnie weryfikowane.
Nie rozumiem??? po pierwsze to jest ta sama książka na której ponowne wystawienie tu dostałam zgodę. Po 2gie tej książki nie ma wymienionej na stronie tego Stowarzyszenia, a tam mail mnie odsyłał. Za to jest tam wymieniona masa innych tytułów sprzedawanych na allegro.
Po 3cie tego tytułu na allegro jest więcej i cały czas są dostępne, moja książka jest dokładnie taka sama jak te: Przemilczane Zbrodnie Jerzy Nowak - Niska cena na Allegro.pl
@AnnaG-Antyki rozumiem i przepraszam, że w poprzedniej komunikacji wprowadziliśmy Cię w błąd. Jednak otrzymałam potwierdzenie, że dzisiejsze działanie nie było pomyłką.
Tak jak napisałam inne oferty, w których przedmiotem sprzedaży jest ta książka są obecnie weryfikowane.
To zdejmijcie mi chociaż to ostrzeżenie, bo wystawiłam ją w dobrej wierze po Waszej informacji. Wrzucę ją do pieca i tyle... @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_