anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywny komentarz

Auto-Core
#7 Wielbiciel

Cześć,

mam problem z kupującym, który zakupił wtryskiwacz. Produkt został przez nas sprawdzony i działa prawidłowo, a problem wynikał z zapowietrzenia układu paliwowego, nie z wady.

Mimo to kupujący wystawił dwa negatywne komentarze z dwóch ofert i domaga się zwrotu pieniędzy za towar sprawny. Po wyjaśnieniach zaprzestaliśmy dalszej korespondencji i przekazaliśmy sprawę do Allegro.

Chciałbym zapytać, co w takiej sytuacji mogę zrobić i czy ktoś miał podobne doświadczenie z usuwaniem niesprawiedliwych komentarzy?

Będę wdzięczny za każdą poradę.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Core allegro nie usunie tak łatwo. Jak przedstawisz twarde dowody jakaś szansa jest. 

Może pismo z wezwaniem przedsadowym pomoże.

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

Tylko pytanie, jakie dla nich są twarde dowody mam wydruk od firmy który pokazuje jasno że wtryskiwacz jest sprawny 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Auto-Core pozwać go o zniesławienie dobrego imienia firmy zainwestowac w kancelarię która reprezentując waszą firmę wyśle wpierw przedsądowe wezwanie do zaniechania działania niezgodnego z prawdą.

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

Rozumiem, ale czy naprawdę w takiej sytuacji Allegro nie ma żadnych narzędzi, żeby zareagować?

W moim przypadku komentarze są zdublowane (dwa negatywy za jedną sprawę) i dotyczą towaru, który został zweryfikowany jako sprawny, a ich wystawienie spowodowało realne konsekwencje dla konta (utrata punktów i statusu).

Pytam, bo zgodnie z regulaminem Allegro komentarze nie powinny być nadużywane ani powielane. Czy faktycznie jedyną drogą jest kancelaria i działania prawne, czy jednak Allegro może tu coś zrobić w ramach swoich procedur?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Auto-Core widzę, że kontaktowałeś się już z nami w zgłoszeniu mailowym o numerze 58258710. Nasz doradca zweryfikuje sytuację i odpowie Tobie w zgłoszeniu, także proszę o cierpliwość. 😊 

W tym artykule znajdziesz dokładne informacje, kiedy możemy ingerować w wystawioną ocenę. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

Dziękuję za informację.

Chciałbym tylko podkreślić, że sprawa ma istotny wpływ na moje konto – w wyniku dwóch negatywnych komentarzy dotyczących jednej reklamacji doszło do gwałtownego spadku punktów jakości oraz utraty statusu Super Sprzedawcy.

Komentarze są zdublowane i odnoszą się do towaru, który został zweryfikowany jako sprawny, dlatego liczę na dokładną analizę sprawy zgodnie z regulaminem Allegro.

Pozostaję do dyspozycji i będę oczekiwał odpowiedzi w zgłoszeniu.

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik

Auto-Core jeżeli w komentarzu nie ma tam niczego niezgodne z prawem to nie licz na usunięcie. Allegro nic z tym nie zrobi, stracisz tylko czas i nerwy. 

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

tylko ze on wystawil dwie opinie a sprawa dotyczy jednej

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik

Auto-Core  a w jakim odstępie czasu dokonał zakupów? Może zachodzić jedna z przesłanek tj. Kupujący ocenił już inny zakup u Ciebie, dokonany w krótkim odstępie czasu – do Twoich statystyk możemy wliczyć kilka ocen od tego samego kupującego, pod warunkiem że oceny wystawił do zakupów, między którymi upłynęły co najmniej 3 dni. Ma to na celu ograniczenie nadużyć.

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

doslownie kilka dni dodam ze opinia zostala zmieniona w jednym zamówieniu z pozytywawa na negatyw

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

pierwsze zamówienie 28 grudzien drugie 1 stycznia dodam ze to ta sama część

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik

Auto-Core to słabo, w tej kwesti allegro jest uparte, czasem jakiś wyjątek od reguły się zdarzy, ale raczej na pozytywne załatwienie sprawy nie ma co liczyć. 

oznacz moderatorów

Auto-Core
#7 Wielbiciel

Najbardziej mnie zastanawia czy sprzedajacy ma jakiekolwiek prawa, zwłaszcza ze mam wydruki ze jest sprawny,a sprawa dotyczy jednego zamówienia nie dwóch 

oznacz moderatorów