Cześć,
mam problem z kupującym, który zakupił wtryskiwacz. Produkt został przez nas sprawdzony i działa prawidłowo, a problem wynikał z zapowietrzenia układu paliwowego, nie z wady.
Mimo to kupujący wystawił dwa negatywne komentarze z dwóch ofert i domaga się zwrotu pieniędzy za towar sprawny. Po wyjaśnieniach zaprzestaliśmy dalszej korespondencji i przekazaliśmy sprawę do Allegro.
Chciałbym zapytać, co w takiej sytuacji mogę zrobić i czy ktoś miał podobne doświadczenie z usuwaniem niesprawiedliwych komentarzy?
Będę wdzięczny za każdą poradę.
@Auto-Core allegro nie usunie tak łatwo. Jak przedstawisz twarde dowody jakaś szansa jest.
Może pismo z wezwaniem przedsadowym pomoże.
Tylko pytanie, jakie dla nich są twarde dowody mam wydruk od firmy który pokazuje jasno że wtryskiwacz jest sprawny
@Auto-Core pozwać go o zniesławienie dobrego imienia firmy zainwestowac w kancelarię która reprezentując waszą firmę wyśle wpierw przedsądowe wezwanie do zaniechania działania niezgodnego z prawdą.
Rozumiem, ale czy naprawdę w takiej sytuacji Allegro nie ma żadnych narzędzi, żeby zareagować?
W moim przypadku komentarze są zdublowane (dwa negatywy za jedną sprawę) i dotyczą towaru, który został zweryfikowany jako sprawny, a ich wystawienie spowodowało realne konsekwencje dla konta (utrata punktów i statusu).
Pytam, bo zgodnie z regulaminem Allegro komentarze nie powinny być nadużywane ani powielane. Czy faktycznie jedyną drogą jest kancelaria i działania prawne, czy jednak Allegro może tu coś zrobić w ramach swoich procedur?
@Auto-Core widzę, że kontaktowałeś się już z nami w zgłoszeniu mailowym o numerze 58258710. Nasz doradca zweryfikuje sytuację i odpowie Tobie w zgłoszeniu, także proszę o cierpliwość. 😊
W tym artykule znajdziesz dokładne informacje, kiedy możemy ingerować w wystawioną ocenę.
Dziękuję za informację.
Chciałbym tylko podkreślić, że sprawa ma istotny wpływ na moje konto – w wyniku dwóch negatywnych komentarzy dotyczących jednej reklamacji doszło do gwałtownego spadku punktów jakości oraz utraty statusu Super Sprzedawcy.
Komentarze są zdublowane i odnoszą się do towaru, który został zweryfikowany jako sprawny, dlatego liczę na dokładną analizę sprawy zgodnie z regulaminem Allegro.
Pozostaję do dyspozycji i będę oczekiwał odpowiedzi w zgłoszeniu.
Auto-Core jeżeli w komentarzu nie ma tam niczego niezgodne z prawem to nie licz na usunięcie. Allegro nic z tym nie zrobi, stracisz tylko czas i nerwy.
tylko ze on wystawil dwie opinie a sprawa dotyczy jednej
doslownie kilka dni dodam ze opinia zostala zmieniona w jednym zamówieniu z pozytywawa na negatyw
pierwsze zamówienie 28 grudzien drugie 1 stycznia dodam ze to ta sama część
Auto-Core to słabo, w tej kwesti allegro jest uparte, czasem jakiś wyjątek od reguły się zdarzy, ale raczej na pozytywne załatwienie sprawy nie ma co liczyć.
Najbardziej mnie zastanawia czy sprzedajacy ma jakiekolwiek prawa, zwłaszcza ze mam wydruki ze jest sprawny,a sprawa dotyczy jednego zamówienia nie dwóch