Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Dostałem e-maila 17.07.2025 że na moim koncie ( konto zawiesiłem w czerwcu ) jest otwarta dyskusja. Chcąc zobaczyć tą dyskusje po naciśnięciu zielonego napisu ( Dyskusje z kupującymi znajdziesz tutaj ) ukazało mi się że nie mam żadnych dyskusji . Na koncie allegro też brak powiadomienia o dyskusji. Okazało się że klient założył dyskusje 14.07.2025. Powiadomienia nie dostałem a na dyskusje mogłem wejść dopiero dzisiaj rano już po terminie. Czy może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego nie dostałem powiadomienia?
@sweetrosse288 jedyne co mogę Ci powiedzieć to fakt, że ostatnio powiadomienia o nowych dyskusjach lub nowych wiadomościach w dyskusji przychodzą losowo.
No to ładnie, minęło 14 dni a ja dostaję e maila o nie odpisaniu na dyskusje i o zawieszeniu sprzedaży a ja konto na allegro zawiesiłem w czerwcu 🙂 😀. Po zamknięciu konta allegro powinno mi wysyłać powiadomienia przez 60 dni czego nie zrobili a teraz muszę oddać pieniądze za allegro protect i nie mam towaru. Nienormalne po prostu. Nie wiem co teraz z tym zrobić
@sweetrosse288 Wyjaśniam sprawę.
Czy coś się pani dowiedziała? Kto teraz zapłaci kwotę z allegro protect którą na mnie nałozyliscie? Przez was nie miałem możliwości odpowiedzieć na dyskusję
Cześć @sweetrosse288, z tego, co widzę, sprawa jest obecnie wyjaśniana w ramach kilku Twoich zgłoszeń mailowych. W ostatnim z nich, o numerze 53485605, nasz konsultant poinformował, że od momentu rozpoczęcia wypowiedzenia umowy nie są już wysyłane powiadomienia mailowe, w tym również dotyczące rozpoczęcia dyskusji.
Wszelkie dalsze pytania najlepiej kierować w ramach wspomnianego zgłoszenia.
Oczywiście że odpisałem na zgłoszenie nr. 53485605 lecz nie odpisują mi, dlatego robię nowe zgłoszenia. A piszę też tutaj bo chcę te sprawę załatwić i może ktoś inny pomoże
Powinienem szukać manualnie tej dyskusji bo powiadomienia były wyłączone w chwili zawieszenia konta. Temat uważam za zakończony
@sweetrosse288 A otrzymywałeś wcześniej takie powiadomienia? O dyskusji z dnia 27.05.2025 też nie widzę powiadomienia, więc może związane jest to z Twoimi ustawieniami na koncie?
@N_Nitka28 mi powiadomienia o wpłatach nie przychodzą od 2018 albo 2019 roku i do dziś dnia nie doczekałem się aby ktoś to naprawił 🤣
No my nie mieliśmy nigdy takiego problemu aż tu nagle takie coś
Nie dostałem powiadomienia 27.07.2025. Zawsze przychodziły powiadomienia i odrazu pomagaliśmy kupującemu a tu nic. Ja nie jestem osobą kłótliwą i chciałbym to załatwić pozytywnie
Tak 27.05.2025 dostałem powiadomienie i na e maila i na allegro a już 14.07.2025 nie dostałem nigdzie
@sweetrosse288 nam nigdy się nie zdarzyło, że nie dostaliśmy emaila o zgłoszeniu problemu.
Chociaż ostatniu na firmowych kontach dostajemy tylko powiadomienia systemowe
Informacje o wypowiedzi kupującego już nie otrzymujemy trzeba pamiętać, żeby co raz zaglądać.
A nie masz/miałeś przypadkiem kilku kont
Nie nie miałem kilku kont, na konto logowałem się i nie było żadnych powiadomień na tym dzwonku. Teraz mi piszą że gdy zawieszę konto na allegro bo zawiesiłem w czerwcu ze względu na zawieszenie działalności to powiadomienia nie będą przychodzić 😀 To ja się pytam jak ja mam odpowiedzieć na dyskusję jak nie mam powiadomienia?
od momentu rozpoczęcia wypowiedzenia umowy nie są już wysyłane powiadomienia mailowe, w tym również dotyczące rozpoczęcia dyskusji.
i słusznie
@matt_rose tylko czemu wymagacie by użytkownik po wypowiedzeniu umowy wchodził do waszego systemu i coś tam robił?
przecież jak się zaloguje to będzie musiał zaakceptować wasz regulamin, który go nie obowiązuje
Franz Kafka by na takie coś nie wpadł - i to może autor wątku jest winny, że założono jakąś sekretną dla niego dyskusję?
To już kolejny wpis w podobnej tematyce tutaj na forum - allegro nie może sobie poradzić z osobami likwidującymi tutaj konta.
Przepisy są jasne w tej tematyce - powinniście listownie za pomocą poczty powiadomić sprzedawcę na jego adres podany w białej księdze podatników o roszczeniu konsumenta
lub to przynajmniej napisać kupującemu
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
macie co robić
Tak to jest święta prawda, przez dwa lata nie miałem problemów z nimi żadnych, z wymianą towaru lub ze zwrotami. Teraz gdybym miał możliwości odpowiedzi na dyskusję to sprawę bym załatwił w jeden dzień bo dostęp do towaru mam od ręki. Teraz klientka dostała zwrot z allegro protect I ja mam oddać te pieniądze 😀. Dzwoniłem oczywiście do tej klientki bo mogłem odebrać ten towar bo przejeżdżałem blisko niej ale odpowiedziała mi że allegro jej zapłaci za ten towar I mi go nie da. Woli go wrzucić a naprawa to koszt wymiany zasilacza i taka rozmowa 😀
@sweetrosse288 jeżeli wypłaca jej AP i obciążą Cię jego kosztami domagaj się od allegro zwrotu towaru.
@sl-aw-ek przecież rozwiązał umowę z allegro, nie poinformowali go o reklamacji ( allegro tu pośredniczy ) nie ma konta żeby się zalogować i prowadzić dyskusję, widzę tu dużo problemów prawnych !!! skoro nie wiedział o reklamacji czy nieskutecznie złożona, allegro jako pośrednik dało ciała 😞
Konto jeszcze mam, loguję się normalnie bo od czasu zawieszenia konta czyli od czerwca przez 60 dni mogę się logować tylko że logując się nie było i nie ma żadnego powiadomienia na tym dzwonku o dyskusji, nic ani ne e-mailu, bo powiadomień nie wysyłają a powinni przez te 60 dni.