@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Nie mogę wystawić swojej pierwszej oferty. Komunikat ze strony Allegro - Producent odpowiedzialny jest obowiązkowy dla każdego produktu. Chociaż zaznaczyłam w formularzu osobę i podmiot odpowiedzialny. Czemu nie mogę wystawić oferty?
Potrzebuję dodatkowych informacji. Proszę podeślij np. zrzuty ekranu i sprawdzę to.
@Client:108735073 dziękuję za zrzut! Widać na nim, że nie masz uzupełnionych w ofercie danych producenta, tylko dane osoby odpowiedzialnej (a te informacje podaje się oprócz danych producenta, tylko jeżeli producent nie ma siedziby w Unii Europejskiej), zmień to proszę.
Dane producenta możesz dodać w tej zakładce i przypisać je do oferty podczas wystawiania.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Czy dane producenta będą widoczne dla kupujących? Bo nie chciałabym, żeby konkurencja dowiedziała się, skąd biorę towar.
Podanie producenta nie świadczy o tym, gdzie zakupiłaś towar. Producent jest jeden a dystrybutorów może być wielu. Tak czy siak.. producent jest jawny na etykiecie produktu, więc niepodanie informacji o producencie nie spowoduje, że kupujący nie będzie wiedział kto go wyprodukował.. I podanie producenta nie świadczy o tym, że tam zakupiłaś produkt.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ W danej sytuacji kupowałam towar od producenta. Bo on nie ma dystrybutorów. I na etykietach moich towarów nie napisano , kto jest producentem. Bo kupowałam duże opakowania i sama pakowałam w mniejsze. Czy mogę w "danych producenta" napisać dane dane swojej firmy?
@Client:108735073 nie, ponieważ nie jesteś producentem tego towaru, musiałabyś sprzedawać te produkty pod własną marką lub znakiem towarowym.
Zalecam tutaj ostrożność, ponieważ nowe przepisy przewidują kary finansowe za podawanie fałszywych informacji.
@Client:108735073 tak jak elektronicspray odpisał, dane producenta są widoczne na Allegro.
Producent oznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która wytwarza produkt lub która zleca zaprojektowanie lub wytworzenie produktu i sprzedaje ten produkt pod własną nazwą lub znakiem towarowym. To, kto jest producentem sprzedawanego produktu powinno być jawne dla kupującego, a Ty możesz brać towar np. od dystrybutora.