anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

nie widoczne oferty eurotraderpl

eurotrader-pl
#8 Zapaleniec

witam, mamy aktywnych ofert 1323 konto eurotraderpl, ponad połowa z nich nie jest widoczna, widocznych jest 622 oferty, klienci do mnie dzwonią, że nie mogą zrobić zakupów, proszę o pomoc, pozdrawiam

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eurotrader-pl uzupełnij w ofertach stawki VAT

oznacz moderatorów

eurotrader-pl
#8 Zapaleniec

od kiedy to weszło?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eurotrader-pl nie dawno  ,klient biznesowy nie zobaczy ofert , w których nie jest zdefiniowana stawka podatku .

oznacz moderatorów

eurotrader-pl
#8 Zapaleniec

masakra, co jeszcze wymyślą... 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eurotrader-pl raczej nie masakra , jak kupuję na firmę przechodzę na widok biznesowy i wiem ,że nie będzie problemy z FV  ,a tak trzeba oferty weryfikować czy , aby na pewno sprzedawca wystawia potrzebny dokument . Stawki zdefiniujesz hurtem .

oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Proszę o informację co z firmami, które wystawiają fakturę bez VAT 

Dlaczego te oferty nie są widoczne ?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@salepo tutaj znajdziesz warunki, które muszą zostać spełnione, żeby Twoje oferty były wyświetlane na Allegro Business. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Czy ja dobrze rozumiem, że należy udostępnić oferty na rynek czeski... inaczej nie będą widoczne na Allegro biznes nawet polskim ?

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@salepo nie , nie musisz udostępniać dla Pepików  ,ale jeśli udostępniasz na cz. to musisz spełnić warunki dla tamtego rynku bo oferty nie będą widoczne dla klientów biznesowych z pl. i cz. 

Jak zwykle jest to tak napisane żebyś niewiele zrozumiał i w razie wpadki miał dylemat po czyjej stronie jest wina .

oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

@mdrogeria

To co mogę mieć źle że jak przełączę się na biznes to moich ofert nie widać

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@salepo Wystawiasz na cz ? trudno wywnioskować , były wątki o niewidoczności ofert jeśli nie była zdefiniowana stawka Vat , a Ty Masz FV bez VAT  ,trzeba głębiej zweryfikować  ,a ja tego nie widzę  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@salepo możliwe, że oferty nie zostały jeszcze zmigrowane. Już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT 

Dziękuję, będę czekał na informację gdyż sprzedaż spadła drastycznie z powodu braku widoczności ofert

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@eurotrader-pl no to widzisz , dowiedziałeś się od @Syrena_zT ,że sprzedajesz nie tam , gdzie powinieneś i musisz się stąd migrować 😉

oznacz moderatorów

eurotrader-pl
#8 Zapaleniec

ok, dziękuje za pomoc

oznacz moderatorów

eurotrader-pl
#8 Zapaleniec

uzupełniłem stawki vat 4 godziny temu, niestety nadal jest widocznych tylko 729 ofert na 1321 dostępnych, tak długo trwa aktualizacja czy jest jeszcze jakiś haczyk?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@eurotrader-pl migracja do Allegro Business trwa. Jeżeli stawka Vat jest poprawnie uzupełniona, oferty będą widoczne po migracji. Oferty wciąż są widoczne na "zwykłym" Allegro. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT 

Ile to może potrwać ?

Ja od kilku dni mam ten ślepy widokwidok.jpg

oznacz moderatorów

salepo
#9 Pomysłodawca

Zróbcie coś kochani gdyż straty ogromne, sprzedaż spadła do granicy zera, oferty nie widoczne, koszty za wyróżnienia lecą a sprzedaży brak

oznacz moderatorów