Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Bardzo proszę o pilną pomoc.
Nr zamówienia 0d091f80-9fa4-11f0-89e4-21adac12f2a9
Nie jestem w stanie wygenerować etykiety nadawczej, dostaje komunikat
Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera
Dziś mam termin wysylki, co mam zrobić? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Podpinam się , mamy ten sam problem ,
Cześć, @Phobos79 @Mott_Coffee, konsultuję Waszą sprawę. Wrócę do tego wątku jak otrzymam odpowiedź od odpowiedniego działu. @Mott_Coffee podaj proszę numer zamówienia.
Nr zamówienia 0d091f80-9fa4-11f0-89e4-21adac12f2a9
@Phobos79 Dziękuje, z jakiego kodu pocztowego chcesz nadać przesyłkę?
58-310, będę wdzięczny za szybką pomoc.
Dziękuje @Phobos79, weryfikujemy.
Dzień dobry, czy udało się coś ustalić? Co mam zrobić w tej sytuacji?
Przepraszam za dłuższy czas na naszą odpowiedź. Konsultujemy jeszcze ten temat, proszę o cierpliwość. Wrócimy do Ciebie z informacją.
Ten sam błąd , próbowaliśmy to inaczej zrobić ale się nie udało
nr zamówienia
Dzień dobry, poproszę o jakieś rozwiązanie.
Dzień dobry @Phobos79 @Mott_Coffee! Przykro mi, ale nadanie tych zamówień wybraną metodą nie będzie możliwe. Jest to nasz błąd, tutaj wątek na ten temat, wysyłaliśmy też komunikację e-mail w związku z tym błędem.
W tej sytuacji powinniście skontaktować się z kupującymi, aby albo anulowali zamówienia i złożyli je ponownie (problem już się nie powtórzy) lub jeśli będą woleli, abyście wysłali je do nich inną metodą dostawy, zwrócimy Wam koszt nadania do nich tych przesyłek (abyśmy mogli to zrobić, napiszcie do nas za pomocą formularza i przedstawcie potwierdzenie kosztu nadania zamówienia).