anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nierozwiązana dyskusja a ocena punktowa.

Szoguncio
#7 Wielbiciel#

Witajcie,

Allegro odjęło mi 40 pkt za nierozwiązaną dyskusję. 

Kupujący domaga się zwrotu pieniędzy za towar, którego nie odebrał z automatu paczkowego. Poinformowałem Kupującego, że zwrot otrzyma, kiedy przesyłka do mnie wroci. Fakt, sprawa ma ok 3 tygodni, paczka zagraniczna, Święta, itd., zwrot do mnie nie dotarł. 

Czy da się coś zrobić z tymi ujemnymi punktami? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

P.S. dyskusja z Client:112076923

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Monika__L
#17 Koryfeusz#

a czy kupujący kliknął zwrot towaru?

oznacz moderatorów

Szoguncio
#7 Wielbiciel#

Kupujący w ogóle nie odebrał zamówienia, minął czas na odbiór z automatu. Także nie sądzę żeby w tej sytuacji ktokolwiek pomyślał, żeby kliknąć zwrot.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

jeśli nie kliknął zwrotu a nie odebrał towaru, to towar nadal jets jego i niczego mu nie zwracasz. jak kliknie zwrot- czekasz na przesyłkę i zwracasz pieniądze. jak nie kliknie - wzywasz do odbioru towaru lub naliczasz opłatę za magazynowanie

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Szoguncio A w dyskusji nie napisał że żąda zwrotu środków? nie musi klikać w zwrot w systemie Allegro.

oznacz moderatorów

Szoguncio
#7 Wielbiciel#

Owszem, napisał. W takim razie jak to ma działać  - mam zwrócić kase, mimo że zwróconego towaru nie otrzymałem? Czy oddawać pieniądze i łaskawie czekać na towar? 

Dla mnie logicznym jest, że zwraca się pieniądze za towar, który do mnie wrócił. Skoro nie wrócił to pieniędzy nie oddaje. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Szoguncio dopóki dyskusja jest nierozwiązana, będzie ona liczona w mierze Nierozwiązane Dyskusje, gdzie sprawdzamy stosunek nierozwiązanych Dyskusji do liczby zamówień z ostatnich 30 dni.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów