anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Numer paczki dodany, paczka odebrana, a status wisi jako oczekuje na nadanie

SKLEPuBAJKI
#7 Wielbiciel#

Witam.
Jestem nowa w sprzedaży i niestety napotkałam problem.
Mimo dodania numeru przesyłki w zamówieniach, status wisi jako "oczekuje na nadanie", a paczka jest już odebrana. Ktoś jeszcze się spotkał z taką sytuacją? Co może być tego przyczyną?dostarczona.JPGpaczka.JPG

Dodam, że ręcznie zmieniłam status wysyłki na "wysłane", a później "odebrane"...

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

pinsplash
#21 Demiurg#

@SKLEPuBAJKI Jaki przewoźnik? może nie jest zintegrowany z systemem Allegro?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

SKLEPuBAJKI
#7 Wielbiciel#

InPost. Paczkomat

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@SKLEPuBAJKI dziwne, Inpost jest zintegrowany. Nie masz błedu w numerze przesyłki?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

SKLEPuBAJKI
#7 Wielbiciel#

Właśnie nie, bo jak klikam na tą ikonkę paczki przy zamówieniu i z tego miejsca wchodzę w śledzenie, to właśnie mi pokazuje, że jest doręczona. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@SKLEPuBAJKI czy możesz napisać w jakim narzędziu nadajesz przesyłki? Jeśli to Manager przesyłek to najprawdopodobniej nie korzystasz z importu zamówień z Allegro. Czy przy nadawaniu przesyłek podajesz e-mail kupującego z Allegro (taki zamaskowany)?  Abyśmy otrzymali informację od przewoźnika ze statusem przesyłki konieczne jest podanie zamaskowanego adresu e-mail kupującego, tutaj znajdziesz więcej informacji na ten temat 🙂 
Jako początkującą sprzedającą zachęcam Cię do korzystania z Akademii Allegro. Znajdziesz tam bezpłatne kursy i webinary, które ułatwią Ci pierwsze kroki na Allegro. Zawsze możesz też liczyć na pomoc naszej społeczności na forum. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów