anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór osobisty zamiast przesyłki

MAMY ROZWIĄZANIE!
zan_na
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Po licytacji na allegro lokalnie odbiorca zapłacił za towar i wybrał paczkomat do przesyłki. Później skontaktował się ze mną telefonicznie, z pytaniem czy nie możemy umówić się na odbiór osobisty. Mieszkamy blisko i rzeczywiście będzie to szybsza forma. W ogłoszeniu nie było formy odbiór osobisty i teraz nie mam możliwości zmiany formy dostawy. 

W zakończonym ogłoszeniu obecnie widniej komunikat "Oczekuje na nadanie". Czy mogę przekazać towar osobiście z potwierdzeniem odbioru od kupującego? Czy mogę zgłosić do allegro lokalnie prośbę o zamknięcie procesu sprzedaży po dostarczeniu takiego potwierdzenia?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@zan_na Możecie się porozumieć w sprawie zmiany warunków finalizacji transakcji, ale w Allegro Lokalnie nic to nie zmieni. Nadal będzie się wyświetlał komunikat o paczce oczekującej na nadanie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
zan_na
#7 Wielbiciel#

@nat_not dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
gleitmo
#1 Nowicjusz#

Ta odpowiedź chyba nie do końca wyjaśnia zagadnienie. Po zakupie z ogłoszenia z przesyłką SMART Kupujący stwierdził, że woli odebrać przedmiot osobiście (bo zależy mu na czasie). W systemie mam status "Oczekuje na nadanie". Jak można "wyprostować" sytuację by transakcja została zamknięta?

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@gleitmo na Allegro Lokalnie nie liczymy statystyk do nadania, więc nie będzie miało to konsekwencji dla Ciebie, ale nie ma możliwości samodzielnej zmiany statusu. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów