Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jaki procentowy poziom sprzedazy wymagany jest do odblokowania konta po negatywach?? Mam 77,8 % i Allegro nie chce odblokować konta.
Zero zaległości itd..
Spróbuj dojść z kupującymi do porozumienia może uda ci się ich przeprosić i naprawić to co uznali za naganne i wtedy mogą ci anulować negatywy i szybko ci procent skoczyć do góry a na przyszłość dokładnie opisuj to co sprzedajesz by uniknąć podobnych problemów.
Tu nie chodzi o zły opis,czy złą jakość towaru,przeciwnie,towar w ocenie ma same superlatywy.
Poprostu wylądowałem w szpitalu i jeszcze kwarantanna do tego,więc te dwa negatywy dotyczą znacznych opoznień w wysyłce.Mimo że dużo wczesniej proponowałem zwrot wpłaty ,ale klienci woleli czekać to Allegro nie chce wogołe wziąść tego pod uwagę, zreszta co korespondencja to inny konsultant.Dramat jakiś i porazka.Na Allegro jestem od 17 lat 🙂
Skoro nie ma procentowej WYMAGANEJ jakości sprzedaży to po co ten pseudo konsultant tym się podpiera, że 77,8 to za mało..bo nie widzę w regulaminie..
No tak ,allegro nie uwzględnia przyczyn losowych i nie ma furtek na czas choroby czy urlopu .Poprośmy nasze moderatorki może coś doradzą @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Więc poprosmy, tylko...pomożesz?? Bo nie bardzo wiem jak tu się poruszać..
@msabina przykro mi, ale tą decyzję może podjąć tylko dział bezpieczeństwa, który wyjaśnił w sprawie nr. 19853206, że zgodnie z punktem 10.7 naszego regulaminu jakość sprzedaży musi być przynajmniej na poziomie "neutralny". W tej chwili Twoja jakość sprzedaży to "nieakceptowalny", dlatego odblokowanie konta nie jest możliwe.
To zobaczymy jutro,ponieważ dziś dotarło kilka ocen ,a aktualizacja poziomu sprzedaży była o 6 rano, więc nie ma ich jeszcze zaktualizowanych.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
".. W tej chwili Twoja jakość sprzedaży to "nieakceptowalny", dlatego odblokowanie konta nie jest możliwe. "
Dzisiaj jakość sprzedazy po aktualizacji ocen widnieje juz jako "wymagająca poprawy"
Rozumiem że można już odblokować konto bo jak inaczej mam tej poprawy dokonać? 🙂
@msabina Zgodnie z zasadami i informacją, którą dostałaś od nas wczoraj, abyśmy mogli odblokować Twoje konto jakość obsługi sprzedaży musi być co najmniej na poziomie neutralnym.
Witam,jak to więc jest że wg regulaminu (dziwnego zresztą) widnieje coś takiego:
mniej niż 95% | Nieakceptowalny |
a, aukcje pana sprzedającego telewizory z oceną sprzedającego 88,2 mają się doskonale i nikt ich nie blokuje.
Link moge podesłać w PW.
@msabina czy możesz podać gdzie konkretnie jest taka informacja? Być może dotyczy to poszczególnych miar, np. w "terminowe odpowiedzi w dyskusjach" poziom nieakceptowalny to poniżej 80%, a w "polecenia od kupujących" poniżej 95%.
Natomiast w przypadku blokady konta bierzemy pod uwagę ogólny wynik wszystkich miar. Tutaj znajdziesz wszystkie informacje na ten temat.