Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z przesyłką Allegro Kurier pocztex. nr zamówienia 65995310-8ea1-11ee-bd30-99e285998fbf Z trakingu wynika że dotarła do
Przygotowanie przesyłki do doręczenia | 2023-12-02 12:59 | UP Zakopane |
i na tym ślad się kończy
Osoba twierdzi że nie było kuriera ani awizo Na tą pocztę nie można się dodzwonić..Co robić dalej ??? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@evee-anime W takim razie najlepiej złóż reklamację. Możesz mejlowo (https://www.poczta-polska.pl/kontakt/) lub napisz do nas tutaj https://allegro.pl/pomoc/kontakt i pomożemy Ci
@ko_alka Napiszę reklamację ale chodzi też o kwestię kupującego. Co powinien zrobić ? Paczka nie dotarła ..Chcę oddać pieniądze i dać możliwość zamówienia ponownie paczki. Co kupujacy powinien zrobić?
Może się mylę ale skoro przesyłka była Allegro Kurier pocztex to czy nie Allegro powinno składać reklamację?
@evee-anime Reklamację możesz złożyć samodzielnie, ale możemy też złożyć ją my (dlatego podałam dwa formularze kontaktowe). Klient może złożyć zamówienie ponownie lub poczekać na rozpatrzenie reklamacji.
co ma zrobić jak nie chce czekać na rozpatrzenie i rezygnuje z ponowego zakupu? Ma odstąpić od umowy czy co ma zrobić?
Tak może anulować, zwrot zrobić a Ty wówczas oddasz mu środki i po sprawie.
Dziękuję 🙂
@evee-anime znając życie i poczte to po prostu napisz jak najszybciej reklamacje na doręczenie w opóźnieniu. Paczki na które jest napisana reklamacja z reguły w ciągu dwóch -trzech dni sie cudownie odnajdują i sa doręczane.
Mysle że na UP Zakopane ktoś po prostu kopnął niechcący paczke pod kaloryfer lub biurko i tak sobie leży.
Napisałam . Miejmy nadzieję że to pomoże :)) Klientka bardzo wyrozumiała Może wytrzyma jeszcze do poniedziałku .Bo paczka już w poniedziałek miała być na miejscu..
@evee-anime przerabiałem zadzwoń na główną pocztę w Zakopcu i poproś o nr kierownika tej mniejszej i zadzwoń do kierownika nie na pocztę
ooo dobry pomysł bo dzwoniłam tam gdzie utknęła i nie da się dodzwonić . Dziękuję