Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Chyba jakas awaria, bo platnosci w payu wszystkie pozostaja jako rozpoczete, a inna sa realzowane na bierzaco, czy ktos ma podobna sytuacje?
Pozdarawiam
P.
Płatności PayU są przekazywane sprzedawcom, zgodnie z regulaminem, do końca następnego dnia roboczego. To, że niektóre są przekazywane niemal natychmiast nie oznacza, że tak szybko muszą być przekazywane wszystkie.
Super dzieki za info :), czyli trzeba czekac
Pozdrawiam
P
Super
@xyz96 Czy @e-shop1 aby na pewno chodziło o wypłatę z allegro finanse? Bo ja mam wrażenie, że o status płatności zlecanych przez kupujących (?).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Ja też mam takie wrażenie. Te płatności są przekazywane do końca następnego dnia roboczego.
@xyz96 No gdzież. Przecież jak płacisz za towar, to przechodzi to w kilkanaście sekund (a przynajmniej u mnie, gdy płacę kartą, blikiem albo ew. szybkim przelewem).
@Knowhere Zazwyczaj przechodzi, ale przeczytaj regulamin, tam napisano, że może przechodzić do końca następnego dnia roboczego.
@xyz96 Przez ileś ostatnich lat, zdarzyło mi się do tej pory chyba ze 2 razy (na pewno raz), że nie poszło od strzała i musiałem pisać do allegro (okazało się, że była jakaś awaria PayU i dlatego płatność za zakupy wisiała bodaj drugi dzień - pieniądze z mojego konta bankowego wyszły, ale nie dotarły na konto allegro finanse sprzedawcy).
Witam chodzi o status ze PLATNOSC ROZPOCZETA z identyfikatorem platnosci, trzech roznych klientow.
Szczególne zasady świadczenia Usługi PayU dla Kupujących
3.1. Operator płatności świadcząc Usługę PayU na rzecz Kupującego dokonuje przekazania otrzymanych środków pieniężnych do Sprzedającego poprzez zaksięgowanie ich w ramach narzędzia rozliczeniowego. Usługa PayU na rzecz Kupującego realizowana jest nie później niż w terminie do końca następnego dnia roboczego od momentu otrzymania zlecenia płatniczego przez Operatora płatności od Kupującego. Momentem otrzymania zlecenia płatniczego przez Operatora płatności jest moment, w którym rachunek bankowy Operatora płatności został uznany kwotą zapłaty za Towar przekazaną przez Kupującego. Kupujący nie może odwołać zlecenia płatniczego od momentu otrzymania go przez Operatora płatności.
Jedna jest wczorajsza zrobiona o 23:15, czyli powinna dzisiaj wejsc. Ale w sumie to dziwnie wyglada. Poczekam.
Pozdrawiam P
Ja przed chwilą zrobiłam zakupy, zapłaciłam, a w Allegro widnieje na czerwono adnotacja, ze płatność nieudana. Coś jest nie tak. Masz jakiś kontakt do Allegro?, trzeba ich powiadomić.
@e-shop1 Albo kupujący nie dokończył płatności (przerwał ją), albo zapłacił przelewem tradycyjnym. Albo rzeczywiście jest jakaś awaria.
Dzień dobry, rozumiem co napisałeś. Ale pierwszy raz mi się zdarza, aby po zakupie i opłaceniu zamówienia widniał komunikat w Allegro, że płatność nieudana. To chyba jednak jakaś usterka. Nie bardzo wiem, co mam z tym zrobić:). Przed chwilą opłaciłam to zamówienie.
Ja juz napisalam do Allegro bo to w sumie chyba dziwine wyglada, podalam numery ofert, jutro napisze do klientow ze platnosc nie jest zrealizowana. Ciekawe co jeszcze dojdzie do jutra 😜
@Snobka1966 Nic nie musisz robić, po prostu ponów płatność w zakładce Kupione; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/status-platnosci/moja-platnosc-nie-zostala-zakonczona-jak-za...
Dziękuję za radę. Ale ja nie chcę płacić raz jeszcze za to samo. Z mojego banku pieniądze wyszły, z konta zostały ściągnięte, przelew w banku mam oznaczony jako wykonany. Zatem nie będę płaciła ponownie. Nie mam zresztą pewności, że pieniądze by dotarły. Napisałam do sprzedającego. Bo nic innego mi nie przyszło do głowy. Pozdrawiam:)
@Snobka1966 To sytuacja często spotykana na Allegro. Pierwsza wpłata wróci do Ciebie po 2-3 dniach roboczych. Możesz ponowić płatność już teraz lub poczekać i zrobić to po powrocie pierwszej płatności.
Ale co to ma do tematu? Sprzedawca widzi "płatność rozpoczęta" ale to nie oznacza że jest zapłacona. W szczegółach jest napisane zapłacono 0zl z xxx Jak będzie wyraźnie napisane zapłacono to jest sygnał i to o czym piszesz, że PayU ma czas do końca następnego dnia roboczego.