Witam, coś dziwnego stało się na moim koncie. Nikogo nie dopuściłam do komutera, nikogo nie logowałam. Na koncie są moje dane, ale na etykietach generowanych przez Wystyłam a allegro ktoś inny jest nadawcą. Właśnie ten ktoś dostał mój zwrot. Zgłaszałam to przez zamówienie rozmowy telefonicznej w zeszłym tygodniu. Również w zeszłym tygodniu wysłałam screen etykiet (o które soatałam poproszona) z zaznaczonym innym nadawcom. Wczoraj dostałam odpowiedź, że mail trafił nie do tej osoby (był odpowiedzią na maila, którego dostałam po rozmowie), więc wczoraj wysłałam etykiety jeszcze raz. Proszę o pomoc @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
1 Co sie stało na moim koncie
2 Czy osoba, która ma się tym zająć dostała w końcu mój screen z etykietami na których widać innego nadawcę?
Cześć, @wiki0441! Wiadomości trafiają do aktualnie dostępnego doradcy - dlatego, różne osoby mogą obsługiwać zgłoszenie. Zależy nam, aby sprawy były jak najszybciej obsługiwane i nie czekały na dostępność konkretnego doradcy.
Otrzymaliśmy zdjęcia etykiet oraz Twoją wiadomość w zgłoszeniu o numerze 59820811 - zaczekaj proszę na odpowiedź doradcy, w tej sprawie.
A czy można go poprosić, by potraktował to priorytetowo? Przecież to może wpłynąć na rozliczenia z allegro, na rozliczenia z Inpost (mam z nimi umowę).
Czy mam normalnie nadawac paczki jako tamten nadawca, czy wsztrzymać się do rozwiązania sprawy?
dziękuję, czekam
@wiki0441 wystarczy, że edytujesz dane w książce adresowej i wtedy dla nowych etykiet, będą już generowane prawidłowe dane nadawcy. Dane nadawcy zmienisz w tej zakładce.
Ok, dziękuję, a w jaki sposób to się mogło samo zmienić? Czego mam unikać w przyszłości?
@wiki0441 niestety nie mam informacji, dlaczego dane były zmienione w książce adresowej. Zgłosiłam ten temat do przeanalizowania przez dział techniczny.