anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prośba o anulowanie negatywa - niezgodny z prawdą

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

Proszę o anulowanie negatywnego komentarza/opinii. Przerasta nas poziom "głupoty" klientów, dlatego prosimy o interwencję. 

"Zakup to książka choć z oferty wychodziło, że nasiona Chia...."

Oferta https://allegro.pl/oferta/nasiona-chia-barbara-simonsohn-wyprzedaz-16800051415

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

loto
#10 Popularyzator

@KSIAZKAKI Jak będziesz mieć wyrok sądu, to Allegro usunie opinię.

oznacz moderatorów

misiaczekmr
#11 Animator

z treści komentarza wynika, że subiektywne odczucia kupującego z kontaktu z Tobą na czacie nie były godne polecenia. Ocena zatem zasadna.

Popracuj nad tym obszarem w przyszłosci. Może ten komentarz Cię zmotywuje do tego.

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

Warto byłoby też napisać w tytule "książka", a w opisie cokolwiek o sprzedawanym przedmiocie, a nie tylko, gdzie leży w magazynie...

"Nasiona Chia Barbara Simonsohn" brzmi trochę, jak nazwa odmiany rośliny. Analogicznie do nazw odmian tulipanów, które noszą imiona i nazwiska znanych osób.

oznacz moderatorów

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

Serio? 🙂 w każdym tytule mamy pisać książka, bo ludzie to debile?

Od czego są kategorie i opisy i specyfikacja. 

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

@KSIAZKAKI Co masz w opisie?
"sektor B-3 A28"

W jaki sposób identyfikuje to przedmiot sprzedaży?

Nawet zdjęcia nie ukazują książki, tylko wycięte fragmenty czegoś.
Mogą to być okładki książki, ale równie dobrze mogą być dwie strony opakowania z nasionami.

Pomijam fakt, że na urządzeniach mobilnych automatycznie ukrywany jest opis oferty.

oznacz moderatorów

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

To dla nas informacja. A co masz w parametrach? 

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

Zapytam tak samo: Co masz w tytule? NASIONA

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@loto  Nie popadajmy w paranoję. 

Są oferty do których można się przyczepić i które wprowadzają w błąd ale ta do nich nie należy.

- kategoria KSIĄŻKI

- w parametrach podany autor, liczba stron, wydawnictwo, forma oprawy itd.

No już bez przesady 🙂 

Każda oferta w kategorii KSIĄŻKI powinna mieć w tytule "książka"? 

Kupując np. w tej ofercie - https://allegro.pl/oferta/karol-kopanko-bitcoin-zloto-xxi-wieku-18053928360 - mogę mieć pretensje, że nie dostałem bitcoina albo złota?

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@loto przecież nawet na zdjeciach widać książkę. Nie wiem jak kupujący mógł wpaść na to, że to nasiona..

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

@vonNogay W taki sposób, że ani w tytule, ani w opisie nie ma słowa "książka". Jest natomiast w tytule słowo "nasiona"

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

@loto ja mam coś takiego: https://allegrolokalnie.pl/oferta/przekaski-alessandra-redies-przepisy-kuchnia-6nm

Też ktoś może pomyśleć, że to catering z dowozem ponad stu przekąsek.

oznacz moderatorów

loto
#10 Popularyzator

@vonNogay Na Twoim zdjęciu widać, że to książka, bo widoczna jest cała książka, a nie wycięte fragmenty okładki "czegoś".

Poza tym jest jakiś opis, a nie numer regału i półki

oznacz moderatorów

capitalpackaging
#9 Pomysłodawca

Serio, czy żarty sobie robisz? Spójrz na drugie zdjęcie. Na ludzi bez mózgu rady nie ma. Wszystko jest na zdjęciach i w opisie...

oznacz moderatorów

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

Z treści może tak wynika. 

Rozmowa była taka:

-czekam na wysyłkę, czemu mam anulowane. (system anulował jej zamówienie nieopłacone sprzed tygodnia)

-spokojnie, jest opłacone, dzisiaj wychodzi zamówienie, jutro książki u Pani.

-zamawiałam nasiona.

-nie sprzedajemy nasion.

-mam potwierdzenie, że tak. 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @KSIAZKAKI, w tym artykule sprawdzisz kiedy możemy ingerować w oceny kupujących. Jeśli uważasz, że ta ocena zalicza się do wymienionych przypadków, w sprawie jej usunięcia napisz proszę tutaj.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

Dziękuję za odpowiedź... jak zwykle szkoda, że nie ma to nic wspólnego z realną pomocą. Nie czepiam się Pana, ale po ludzku... możecie sprawdzić naszą konwersację, gdzie informowaliśmy o tym, że nie sprzedajemy nasion. Więc opinia jest kłamstwem. A do tego klient jest po prostu **piiip**/*piiip*/wstawić dowolne. 

Pana jednak rozumiem, skoro tak są narzucona standardy, to nic z tym nie zrobimy. Życzę miłego dnia. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KSIAZKAKI pierwszy negatyw z ostatnich 30 dni nie liczy się do statystyk. 

Odpisz na komentarz. Myślę, że czytający będą mieli niezłą polewkę.

oznacz moderatorów

KSIAZKAKI
#10 Popularyzator

Dzięki 🙂 Wiemy, że się nie liczy. My na prawdę rozumiemy, że ktoś może wystawić negatyw, ale 99% (dane z tyłka i doświadczenia) tych negatywów jest wystawianych przez głąbów i sfrustrowane osoby. Ile razy sam coś zamawiałem - a to nie ten rozmiar, zły kolor, czegoś brakuje w paczce itd. Wystarczyło napisać, wyjaśnić i po sprawie. I na prawdę Allegro nie musi wiele zrobić, aby dać jakąś opcję ochrony... 

No, ale jak wyżej. Nie da się, to się nie da 🙂 

oznacz moderatorów