anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadaniem paczki

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry,

Mam problem z nadaniem paczki z wysyłką przez In Post. Wcześniej starałam się nadać paczkę z podjazdem kuriera, ale okazało się, że nie było wystarczającej ilości środków na koncie In Post (utworzono etykietę, ale pojawiał się komunikat, że nie udało się zamówić podjazdu). Po doładowaniu środków na koncie In Post nie było możliwości ponownego zamówienia podjazdu po paczkę - komunikat, że do tego zamówienia już został zamówiony podjazd.

Paczki nie można nadać ani w paczkomacie, ani w paczko punkcie, na infolinii In Post dowiedziałam się, że nie jest zamówiony podjazd po paczkę.

Czy można w jakiś sposób anulować tę etykietę/ wygenerować nową abym nie była stratna? Nr zamówienia to 59399d00-14a6-11f0-ac4f-639ea24ab8fc

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

AutoEra_pl
#10 Popularyzator#

@Peonia_Crafts generujesz i zamawiasz przez MP czy WzA?

Co to za punkt, że nie chce paczki. U nas w epak czy pakersi biorą wszystkie. 

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

Po zeskanowaniu kodu pokazywał się komunikat z błędem i paczka nie została przyjęta.

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#10 Popularyzator#

@Peonia_Crafts poproś ładnie obsługę aby tylko wzięli paczkę bez skanowania i oddali dla kuriera jak przyjedzie po pozostałe paczki.

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Peonia_Crafts, możesz sama ponownie wygenerować etykietę, o ile nie jest to na Allegro Lokalnie. W kwestii zamówienia podjazdu najlepiej kontaktować się bezpośrednio z przewoźnikiem

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@julienail tylko, że jak to smart paczka to następny list będzie płatny.

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

Dzwoniłam na infolinię In Post i twierdzili, że mam się kontaktować z Allegro, bo u nich nie ma możliwości podejrzenia co się dzieje, jest etykieta, ale bez zamówionego podjazdu. Można zamówić podjazd przez managera paczek, ale koszt to 7,80zł.  

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@Peonia_Crafts darmowy podjazd czy w menadżerze paczek czy w WzA jest darmowy dopiero powyżej 5 paczek.

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

tak wiem, resztę paczek wysłałam przez paczkomat żeby wyszły w tym dniu

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#10 Popularyzator#

@Peonia_Crafts a to paczka ze smart?

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

tak

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@

@Peonia_Crafts  napisał(a):

tak wiem, resztę paczek wysłałam przez paczkomat żeby wyszły w tym dniu

to te pozostałe generowałeś później? Tylko do tej jednej próbowałeś zamówić podjazd?

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

@julienail co mam zrobić by nie dopłacać do kolejnej etykiety? 🙂

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#10 Popularyzator#

@Peonia_Crafts najtaniej będzie zamówić podjazd za te 7,8 lub poczekać na inne paczki aż uzbierasz więcej np. 5

Nowa etykieta 11,49 będzie kosztować bo nawet jak zareklamujesz pierwotną to i tak nie zwrócą Ci smartowej przesyłki.

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Peonia_Crafts, niestety nowa etykieta dla metody wysyłki Inpostem jest płatna. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

To proszę naprawić sposób zamawiania podjazdu po paczkę w momencie gdy zabraknie środków na koncie In Post. Etykietę bez podjazdu da się ponownie wygenerować,a tutaj dlaczego pokazuje, że jest zamówiony podjazd, skoro nie jest ?

Screenshot 2025-04-10 at 10-04-40 Ship with Allegro Allegro Sales Center.png

oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Peonia_Crafts, zgłosiłam sprawę - dam Ci znać, gdy dostanę w tej kwestii odpowiedź. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

julienail
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Peonia_Crafts, poinformowano mnie, że jest to błąd po stronie InPostu, więc nie mamy w tej sprawie możliwości zadziałania. Możesz zamówić podjazd w Managerze Paczek InPost albo zamówić go dla innej przesyłki InPost w WZA i tę paczkę przekazać razem.

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@Peonia_Crafts zobacz w menadżerze paczek czy masz zlecenia odbioru na konkretny dzień

oznacz moderatorów

Peonia_Crafts
#8 Zapaleniec#

Screenshot 2025-04-10 at 10-04-40 Ship with Allegro Allegro Sales Center.png

są dwa przeciwstawne komunikaty

oznacz moderatorów