@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dzień Dobry , problem z przesyłką Allegro A0043JEXD4 nr zamówienia 686a2d00-2556-11f1-8b9a-4f460c9f4c27 .Klient zgłasza problem z odbiorem przesyłki problem z systemem - czy można przekierować przesyłkę na inny punkt odbioru lub dostarczyć na adres pozdrawiam Marcin
@rutkowskiAGD już weryfikuję sprawę. Wrócę do Ciebie z informacją.
@rutkowskiAGD nie mamy możliwości przekierowania do innego punktu, natomiast możemy przekierować przesyłkę na adres domowy. Czy jesteś w stanie potwierdzić go z klientem?
czekam na odpowiedź klienta , a czy możecie wyjaśnić co się dzieje z punktem odbioru
właśnie dostaliśmy informację, że adres domowy jest taki jak w zamówieniu. Czy możecie przekierować na ten adres oraz poinformować o tym klienta @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@rutkowskiAGD jasne, już działam w tej sprawie. Przekierujemy paczkę i skontaktujemy się z kupujacycm.
@rutkowskiAGD bardzo mi przykro, ale nie możemy przekierować tej przesyłki, ponieważ oddział zdążył już nadać jej status powrotu do nadawcy, więc wraca już do Ciebie 😞
Czy chcesz abyśmy wyjaśnili to kupującemu, czy skontaktujesz się z nim sam, aby ustalić ponowną wysyłkę lub zakup?
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ bardzo bym prosił o kontakt z kupującym i wyjaśnienie sprawy, dziękuję
Cześć @rutkowskiAGD, przekazałem prośbę o kontakt z kupującym do odpowiedniego zespołu 🙂