anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłką pocztex pobranie

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#

Witam. W cenniku dostaw mam dodaną dostawę Allegro Kurier Pocztex pobranie, nie mogę nadać przesyłki ponieważ allegro wymaga ode mnie własnej umowy z przewoźnikiem. 

FHUMlynCieplice_0-1734085908910.png

Nigdy wcześniej nie miałem podobnej sytuacji i bez problemu nadawałem paczki Pocztexem. Nie posiadam umowy z przewoźnikiem natomiast metoda dostawy jest na podstawie umowy allegro - pocztex. Co zrobić w tej sytuacji gdy termin wysłania mija w dniu dzisiejszym, a ja nie mam zamiaru podpisywać własnej umowy z tym przewoźnikiem. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

pecela
#17 Koryfeusz#

@FHU-MlynCieplice

Aby nadawać przesyłki pobraniowe przez Allegro Pocztex Kurier musisz mieć umowę własną z przewoźnikiem lub brokerem który obsługuje Allegro Smart (np Apaczka). 

oznacz moderatorów

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#

To na obecną chwilę zostaje mi wysłać na własny koszt przesyłkę i usunąć pocztex pobranie z cennika dostaw?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@FHU-MlynCieplice jeśli chcesz udostępnić w swoich ofertach metody Allegro Kurier Pocztex pobranie lub Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex pobranie, musisz mieć umowę z przewoźnikiem.
Szczegóły w artykule

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#

W takim razie proszę o anulowanie zamówienia. Już usunąłem pocztex ze swoich cenników dostaw.

FHUMlynCieplice_0-1734102597080.png

A propo własnej umowy z przewoźnikiem:

FHUMlynCieplice_1-1734102698921.png

FHUMlynCieplice_2-1734102716552.png

To w końcu rozliczam się z allegro czy muszę mieć swoją umowę. Allegro jedno, moderatorzy drugie a niewtajemniczony sprzedający po środku nielogicznego przekazu. Pozdrawiam serdecznie. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@FHU-MlynCieplice Nie możemy anulować zamówienia. Wyjaśnij tę sprawę bezpośrednio z klientem.

Jeśli skorzystasz z umowy własnej z przewoźnikiem, przesyłki Poczty Polskiej (z wyłączeniem Allegro MiniPrzesyłka) również rozliczysz z Allegro zgodnie z naszym cennikiem. Szczegóły są w artykule podlinkowanym wyżej przez Basię.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#

Klient nie ma możliwości anulowania zamówienia, stąd jego wiadomość z prośbą o anulowanie zamówienia.

oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Załóż sobie konto w jakimś serwisie wysyłkowym (np. BLPACZKA) - i wyślesz bez problemu.

oznacz moderatorów

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@FHU-MlynCieplice Informację o tym, kiedy klient może anulować zamówienie, znajdziesz w tym artykule. Jeżeli opcja anulowania nie jest dostępna u klienta, to nie będzie możliwości wybrania tej opcji odstąpienia, może w takim przypadku wypełnić formularz zwrotu - jednak będziemy wymagać wtedy podania numeru rachunku. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

FHU-MlynCieplice
#8 Zapaleniec#

Nie załadowały się poprzednie zdjęcia. Oto co napisał klient chcąc anulować swoje zamówienie:

Witam, nie ma zakładki "Moje zamówienia", jest tylko "Moje zakupy a opcja "Anuluj zakup"- nie jest widoczna. Nie mogę też skorzystać z opcji "Zwróć zakup"- ponieważ program domaga się podania nr. konta bankowego do zwroty należności ? - a ja zamawiałem płatność za pobraniem. Niestety Allegro nie ma racji. Zgodnie z Regulaminem Allegro - w przypadku rozpoczęcia przez sprzedawcę zmiany statusu zamówienia lub zakupu na fakturę - wówczas opcja anulowania zakupu jest niedostępna . Pozostaje wówczas możliwość wypełnienia formularza zwrotu towaru aby potwierdzić chęć odstąpienia od umowy, lub zwyczajnie dostarczyć sprzedającemu dowolne jednoznaczne oświadczenie, używając podanych przez niego danych adresowych. To są ogólnie dostępne wytyczne z regulaminu Allegro publikowane na ich stronie, Zatem roszczenia Allegro są niezasadne i nie mogą stanowić żadnych roszczeń wzgl. sprzedawcy lub kupującego. Pozdrawiam i przepraszam za to całe zamieszanie. E**ard Bin***ewicz

Co dalej:

FHUMlynCieplice_0-1734634435471.png

W związku z powyższym dalej proszę o anulowanie tego zamówienia lub wyłączenie go z uwzględniania w jakości sprzedaży. Pozdrawiam serdecznie. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @FHU-MlynCieplice. Przekażę Twoją prośbę o wykluczenie zamówienia do naszego działu technicznego. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@FHU-MlynCieplice, zamówienie zostało wykluczone z Jakości Sprzedaży - zmiany będą widoczne u Ciebie jutro.
Jeśli w przyszłości ponownie nie dojdzie do realizacji zamówienia, a prowizja od sprzedaży zostanie naliczona, to zachęcam do wypełnienia wniosku o zwrot prowizji. Po przyznaniu zwrotu, zamówienie wykluczymy automatycznie ze statystyk Jakości Sprzedaży.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DobraWelna-eu
#10 Popularyzator#

Możesz skorzystać z serwisu Apaczka (Alsendo)  z pakietem pro za 9,99zł netto na miesiąc - jest skomunikowany z Allegro

oznacz moderatorów