anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z weryfikacja na przelewy 24

MAMY ROZWIĄZANIE!
Scaleoo
#9 Pomysłodawca
  • Mam problem z weryfikacją konta na Allegro po zmianie nazwiska oraz numeru rachunku bankowego.
    Po aktualizacji danych PayU zweryfikowało mnie bez żadnych problemów, natomiast z Przelewy24 sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Od ponad dwóch tygodni próbuję przejść weryfikację poprzez przelew weryfikacyjny (1 zł), jednak mimo ponawiania próby nic się nie zmienia – brak jakiejkolwiek reakcji czy potwierdzenia.
    W efekcie środki na koncie są zablokowane i nie mam możliwości ich wypłaty, co jest dość problematyczne.
    Czy ktoś miał podobną sytuację? Ile trwała u Was weryfikacja w Przelewy24 albo czy jest jakiś sposób, żeby to przyspieszyć?
oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Scaleoo, przekazałem sprawę do odpowiedniego zespołu. Wrócimy do tego wątku, gdy otrzymam od niego odpowiedź w Twojej sprawie 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Scaleoo
#9 Pomysłodawca

Na wstępie chciałem podziękować za odzew 🙋‍♂️

Sprawa ruszyła powolutku teraz 3 dzień (roboczy) czekam aż moje dane z dowodu osobistego będą potwierdzone z danymi na koncie bankowym.

oznacz moderatorów
Scaleoo
#9 Pomysłodawca

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

W zeszłym tygodniu załączałem(am) zdjęcia dowodu osobistego do weryfikacji, jednak według informacji z infolinii przelewów 24 w systemie nadal nie ma żadnych danych do potwierdzenia czy weryfikacji.

Pani oznajmiła że tego nie widzi 🤷

Ponownie proszę o pomoc w tej sprawie...

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Scaleoo weryfikuję problem z dokumentem i dam znać. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Abx4rtZ
#8 Zapaleniec

Witam.

Podpinam żeby nie tworzyć następnego wątku...

Wypłaty Przelewy24: w trakcie weryfikacji czekamy na twój przelew

Przelew robiłem 16.04 odesłali na drugi dzień weryfikacji brak do dziś...

Próbowałem ponawiać przelew sytuacja się powtarza bez skutku.

(dla info wcześniej zmieniałem nr konta bankowego i dokument tożsamości)

... PayU poszło bez problemów w kilka chwil, P24 śpi...

Powyższa sytuacja analogicznie na innym koncie.

Ktoś pomoże ? Dzięki

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Abx4rtZ! Nie ponawiaj proszę weryfikacji w trakcie, ponieważ będzie to wydłużało czas. Weryfikacja rachunku do wypłat, może potrwać do 5 dni roboczych. Aktualnie widzę ostatni wniosek z 28 kweitnia i od tego czasu liczone będzie 5 dni roboczych. 

Jeśli po tym czasie wypłaty wciąż nie będą aktywne, to daj proszę znać. 

Sandra
oznacz moderatorów
Abx4rtZ
#8 Zapaleniec

Czyli błędne jest moje myślenie, że zwrot od P24 przelanej kwoty 1,01zł (który nastąpił tego samego dnia) równoznaczny jest z weryfikacją ?..

..w takim razie czekam cierpliwie... Miłego weekendu 😉

oznacz moderatorów
Scaleoo
#9 Pomysłodawca

Czy coś ruszyło w sprawie mojej weryfikacji? @Sa_nova 

oznacz moderatorów
Abx4rtZ
#8 Zapaleniec

Widzę, że czekasz ponad miesiąc i nawet nie masz żadnej odpowiedzi.. ? (wyciszono komentarz)

Jutro mija umówionych 5 dni roboczych i szczerze to nie liczę żeby u mnie też coś drgnęło... a akurat cała kasa wpada na P24 dziwnym zrządzeniem.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Scaleoo. Przepraszam, że musisz tak długo czekać. Damy Ci znać, gdy tylko dostaniemy wyjaśnienia.  

Marysia
oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Scaleoo Weryfikacja została już zakończona, wypłaty są aktywne. 

Marysia
oznacz moderatorów
SklepBuy
#7 Wielbiciel

Również mam ten sam problem z weryfikacja. Tydzień temu we wtorek wykonałem pierwsze próby dostałem zwrot na konto ale na allegro i mailu cisza. W poniedziałek znów ponowiłem próbę i niestety z takim samym skutkiem. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SklepBuy Czy wykonałeś przelew weryfikacyjny z rachunku, którego dane są zgodne z danymi, na które zarejestrowane jest konto Allegro?

Natalia
oznacz moderatorów
SklepBuy
#7 Wielbiciel

Tak, dane się zgadzają z danymi konta na Allegro. Normalnie dostałem zwrot kwoty 1.01 na rachunek bankowy, natomiast nic się nie zmieniło. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@SklepBuy Poprosiłam o sprawdzenie Twojego przypadku. Odezwę się ponownie, kiedy dostanę odpowiedź.

Natalia
oznacz moderatorów
SklepBuy
#7 Wielbiciel

Ruszyło się coś w mojej sprawie? @nat_not 

oznacz moderatorów
Abx4rtZ
#8 Zapaleniec

No jednak surprise bo miałem się już $x%#x@&, ale idealnie 5go dnia Przelewy24 aktywowano. Wszystko prawie dobrze bo niestety na pokrewnym koncie, gdzie uzupełniłem dane osobiste oraz dokonałem przelewu weryfikacyjnego także w tym samym dniu więc minął już pewno tydzień roboczy a P24 ciągle zablokowane 😕

oznacz moderatorów