Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Podczas ładowania pliku CSV system stale zgłasza błąd: „Invalid Brand. Select value from the drop-down menu.” W rozwijanym menu kolumny „Marka” dostępna jest tylko jedna opcja: „Type value...”. Po wpisaniu mojej marki system nadal zgłasza ten sam błąd — „Invalid Brand”. Warianty „Inny” oraz „Other” również skutkują tym samym błędem. Zasady ochrony marki na zakładce „List offers from file” zostały przeze mnie potwierdzone. To wszystko, co udało mi się znaleźć w instrukcjach dotyczących rozwiązania tego problemu. Proszę o jak najszybsze przekazanie rozwiązania.
@MF_Scandy komunikat „Invalid Brand. Select value from the drop-down menu.” oznacza, że dla danego parametru istnieje dostępne menu rozwijane, z którego należy wybrać wartość - można je rozwinąć, klikając strzałkę obok aktywnej komórki.
Robię to. W rozwijanym menu nie ma żadnych wartości. Trzeba tam wpisać własną markę.
Załączam zrzut ekranu.
@MF_Scandy skonsultowałam Twoją sprawę, jednak bez szczegółowych danych mogę wskazać tylko kilka hipotetycznych przyczyn:
1. Ograniczenia słowników i możliwość wprowadzania własnych wartości:
W przypadku dużych słowników, ze względu na ograniczenia formatu plików Excela, system może nie być w stanie wygenerować pełnej listy wyboru wszystkich wartości w kolumnie "Marka". W takiej sytuacji pole jest zastępowane (jak na zrzucie) rozwijaną listą z opcją „Wpisz wartość ręcznie” (lub „Type value...”). Oznacza to, że musisz wprowadzić wartość samodzielnie. Jednak, nawet jeśli opcja „Wpisz wartość ręcznie” jest dostępna, nie każdy parametr pozwala na dodanie własnej wartości.
2. Błąd zduplikowanych nazw parametrów: niekiedy pojawia się błąd, gdy w pliku występują dwa parametry o tej samej nazwie, ale o różnych charakterystykach.
Jeśli chcesz, abym zweryfikowała dokładnie temat, niezbędna jest większa ilość danych:
Pliki możesz przesłać na adres spolecznosc@allegro.com lub przez formularz kontaktowy. Pamiętaj, aby w korespondencji podać link do wątku na Gadane 🙂
Dziękuję za pomoc.
@MF_Scandy wiadomość mailowa od Ciebie nie zawiera załączników - czekam na ich dosłanie.
Powtórzyłem wysłanie tego maila.
@MF_Scandy dziękuję. Teraz pliki dotarły, więc już wyjaśniamy Twój problem z zespołem.
Dzień dobry.
Mam dokładnie taki sam problem z wpisaniem marki. Plik csv pobrany z allegro, uzupełniony i przy ładowaniu jedyny błąd to właśnie marka…
@Villa_Candle Proszę Cię o przesłanie pliku, z którym jest problem przez formularz.
Wysłałem na społeczność 2 załączniki.
Chciałem wystawić bazową jedną ofertę, zobaczyć jak wygląda i dopracować ją finalnie uzupełniając rubryki opcjonalne żeby później wystawić dużą liczbę ofert na bazie tej testowej.
Proszę o potwierdzenie, że załączniki dotarły.
Dziękuję i pozdrawiam
Nie widzę Twojego maila. Wyślij go ponownie na adres mailowy spolecznosc@allegro.pl i wklej w treść link do tego wątku.
Dokładnie tak zrobiłem poprzednio. Teraz wysłałem jeszcze raz. Czy dotarł mail?
Pozdrawiam
Plik szablonowy nie ma słownikowej zawartości kolumny "marka" więc pobierz szablon jeszcze raz. Powinna być tam lista w zależności od kategorii kilkunastu do kilkuset marek.
Pobierałem już wielokrotnie, przed chwilą ponownie i te marki się nie ładują. Nie rozwija się żadna lista w kolumnie 'marka'.
Cześć, @Villa_Candle. Dostaliśmy Twoją wiadomość - obecnie jest weryfikowana pod kątem bezpieczeństwa. Gdy tylko wiadomość przejdzie weryfikację, sprawdzimy plik.