anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupujacy chce wymienić baterie która zakupil na użytek w działalności gospodarczej

MAMY ROZWIĄZANIE!
CarPart247
#8 Zapaleniec

prosze o utrzymanie mnie w poczuciu moje racji.

Kupujacy zakupil baterie samochodowa i prowadzi autoserwis, zabral na produkt fakture vat 23%. Po dwoch miesiacach chce wymienic produkt twierdzac ze po dwoch miesiacach bateria pokazuje blad nagle(a jego stara ktora wymienial jest nagle juz dobra), znamy sytuacje podmian wewnetrzych sterownikow itd aby odzyskac pieniadze przez konsumentow czy przedsiebiorców. Z tego co pamietam nie musze mu przyjąć tej reklamacji i zadania wymiany poniewaz zakupil to na działalnosc gospodrcza i jest tutaj lacznosc zawodowa ze tak to nazwe. Prosze o odpowiedz. dziekuje

a dodatkowo zapytam czy baterie/ akumulaotry nie sa jakosc wyłączone z takich reklamacji wymian? Doskonale kazdy wie ze zwykle przepiecia sa w stanie takie cos zniszycz czy te niewłaściwa obsluga ich ladownia bardz tez inne problemy(jest ich cale mnostwo). baterie i akumulatory to bardoz wrazliwe podzespoly, nawet w przypadku wypadku sa w stanie sie uszkodzic.  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@CarPart247  jeśli składa reklamację, to nie ważne czy brał na FV, czy nie, musisz ją rozpatrzyć 

oznacz moderatorów
CarPart247
#8 Zapaleniec

tak ale on chce wymiane, wiem ze na kazdy zabieg sa inne prawa i ciezko sie w tym polapac co jest co. 
w momencie gdy nie mam na wymiane produktu musi zwrocic prodkut gdy chce zwrocic ja nie przyjme i tak zwrotu bo to zakup na firme i byl uzywany w działalnosci. wiec prawnie juz nic nie musze przyjac. wymiany tez nie musze chyba dokonac. 
kilka razy zdazylo sie ze ktos zgłosił podobny przypadek i allegor uznalo moja racje ze nie musze tego przyjac i uznac ale bym musial to gdzies odszukac. 

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CarPart247 mylisz odstąpienie z powodu reklamacji z odstąpieniem bez podania przyczyny ( który tu nie przysługuje )

________
Κώστας
oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @CarPart247. Którego zamówienia dotyczy ta sprawa? Proszę, podaj jego numer.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
CarPart247
#8 Zapaleniec

17177663148

tej sprawy

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@CarPart247, w ofercie zaznaczyłeś, że ''Rękojmia wyłączona dla przedsiębiorców w zakresie dopuszczalnym przez prawo''.
Zakup był na fakturę, jednak nie wiem czy był związany z działalnością kupującego. 
Nie mogę narzucić Ci rozwiązania i decyzji reklamacyjnej. Mogę jedynie zalecić żebyś zweryfikował firmę kupującego w Ceidg - na tej podstawie możesz zdecydować czy rozpatrzysz reklamację, czy nie. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@CarPart247 zakup B2B obowiązuje rękojmia z KC, więc może wybrać co chce czy wymianę, a nawet odstąpić od umowy jak wada jest istotna i nic nie zrobisz, poproś o odesłanie i sprawdź czy uszkodził klient ( baterię można uwalić jak są problemy z autem ) czy wina wadliwej baterii i zdecyduj czy reklamację uznajesz czy odrzucasz 😄 

________
Κώστας
oznacz moderatorów