anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wypłatą PayU

MAMY ROZWIĄZANIE!
pakula1
#7 Wielbiciel

Od 3 tygodni nie mogę wypłacić środków z allegro PayU. Pod koniec maja dostałem informację: "

Dzień dobry,

aby nadal wypłacać środki z Allegro Finanse, zweryfikuj swoje dane."

Dane zostały zweryfikowane, pieniądze z Allegro Finance i Allegro Finance by PayU bez problemu przeszły, jednak ponad 1200 zł wisi na PayU i nie mogę zlecić wypłaty. Kontaktowałem się już w tej sprawie na allegro, dostałem informację zwrotną że "powinien mieć Pan  możliwość załączenia dokumentu".

Mimo załączenia zrzutu z ekranu że takiej zakładki nie ma, nie dostałem żadnej odpowiedzi. Zrzut ekranu 1.pngZrzut ekranu 2.png

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 Czy opcja dodania dokumentu nie pojawia się przy kliknięciu w link "Zmień" (przy danych rachunku)?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

już po raz trzeci wysłałem złotówkę w celu weryfikacji lecz cały czas weryfikacja jest na allegro finance a nie na PayU a jak pisałem wcześniej wypłata z allegro finance przeszła bez zarzutu.Zrzut ekranu 2026-06-29 124450.png

oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

I w zakładce "zmień" nie ma opcji dodania dokumentu, jest tylko możliwość zrobienia przelewu. Ale jak widać mimo zablokowania moich środków, prowizję payU jakoś potrafiło sobie pobrać.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 Konsultuję tę sprawę. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Natalia
oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 Wiem już co jest przyczyną problemu. 

W związku z migracją do Allegro Finanse następuje obecnie tzw. wygaszanie salda PayU w Allegro. To dlatego nie masz już możliwości załączenia dokumentu w zakładce. 

W konsekwencji muszę Cię prosić o cierpliwość. W drugim tygodniu lipca, Twoje środki powinny zostać przekazane na rachunek tymczasowy operatora. Gdy to się stanie, będziesz mógł się skontaktować bezpośrednio z PayU, żeby wypłacić te pieniądze.

Natalia
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Problem miał się rozwiązać a tu jest jeszcze gorzej. Teraz nawet allegro finance jest zablokowaneZrzut ekranu 2026-07-03 103043.png

O co tu chodzi?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 

Natalia napisała, że:

"W drugim tygodniu lipca, Twoje środki powinny zostać przekazane na rachunek tymczasowy operatora. Gdy to się stanie, będziesz mógł się skontaktować bezpośrednio z PayU, żeby wypłacić te pieniądze".

Proszę o cierpliwość. Do końca następnego tygodnia problem powinien się rozwiązać.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Ale jeszcze niedawno z allegro finance mogłem wypłacać bez problemu, teraz nawet tam jestem zablokowany. Problem miał się rozwiązać a się nasila.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 

Wyjaśniliśmy powyżej już powód problemu, pozostaje mi przeprosić za utrudnienia i prosić Ciebie o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Dla mnie problem pozostaje nierozwiązany, jak sobie można przetrzymywać przez miesiąc czasu kogoś pieniądze i napisać proszę być cierpliwy? Przecież to jakiś żart jest. 

oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

To teraz kolejna zagadka: 08.07.2026, 09:18 pieniądze z Payu niby zostały przelane. Pytanie tylko gdzie? Bo jest 11.07 a pieniędzy na koncie dalej nie mam. Dodam że minął miesiąc od przetrzymywania moich pieniędzy. Tylko nie piszcie że mam być cierpliwy

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @pakula1, skonsultuję sprawę z odpowiednim działem. Wrócę do tego wątku, gdy otrzymam odpowiedź.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Udało się coś ustalić? Trochę zaczyna mnie irytować ta sytuacja

oznacz moderatorów
Abanas
#2 Obserwator

Dzień dobry.

Dołączam się do tematu. Pomimo weryfikacji konta (potwierdzenie z przelewem 1 PLN) moje środki z konta PayU zostały przekazane do operatora PayU. Zgodnie z informacją na Allegro napisałem na adres allegro@payu.pl z prośbą o przelanie środków w dniu 10.07.2026, jednak nie mam odpowiedzi. Co powinienem robić. Ktoś obraca moimi pieniędzmi nie zwracając ich.

Proszę o pomoc. 

Pozdrawiam

Artur

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 Niestety nie otrzymałem jeszcze odpowiedzi w tej sprawie. Poprosiłem o pilną weryfikację.
@Abanas Widzę, że skontaktowałeś się z nami w zgłoszeniu mailowym 62644378. Wkrótce nasz konsultant odpowie na Twoją wiadomość.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Taką odpowiedź otrzymałem mailowo. Problem w tym, że tak jak mi obiecano, pieniądze wyszły z allegro lecz do mnie nie dotarły. 

Dobry wieczór,

dziękuję Panu za wiadomość. Przepraszam również za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź.

Zweryfikowałem sprawę i skontaktowałem się z operatorem płatności, aby ustalić, co możemy w tym przypadku zrobić.

Z uwagi na to, że przekroczył Pan wewnętrzny limit po stronie operatora płatności i nie zweryfikował konta w terminie, a także ze względu na to, że nastąpiła migracja kont prywatnych do nowego operatora płatności (Allegro Finance), środki zostaną automatycznie wypłacone w przyszłym tygodniu. Trafią one na Pana wcześniej zweryfikowany rachunek bankowy.

Ze względu na specyfikę sytuacji nie możemy zaproponować innego rozwiązania. Jest to ustalenie wynikające z wytycznych PayU, podyktowane koniecznością spełnienia przez operatora płatności przepisów AML (o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy).

Liczę na zrozumienie. Środki zostaną Panu wkrótce przekazane w ramach jednorazowej wypłaty kończącej współpracę z operatorem PayU.

Dodatkowo informuję, że obecnie ma Pan niezweryfikowany rachunek bankowy po stronie nowego operatora płatności – Allegro Finance. Aby dokonać weryfikacji, proszę przejść pod poniższy link i wykonać przelew weryfikacyjny: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/konfiguracja

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 Wykonaj proszę kroki, które opisał doradca w wiadomości. Jeśli masz wątpliwości, odpisz proszę w korespondencji mailowej. 

Nicol
oznacz moderatorów
pakula1
#7 Wielbiciel

Allegro finance mam zweryfikowane, problem jest z PayU, ponieważ środki zostały wysłane 08.07.2026 tylko nie wiem gdzie ponieważ do mnie nic nie dotarłoZrzut ekranu 2026-07-13 202616.png

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@pakula1 To może zweryfikować doradca z operatorem płatności. Odpisz proszę jego wiadomość w mailu. 

Nicol
oznacz moderatorów