Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Od pewnego czasu mam pewien problem - gdy klient kupi ilość towaru przekraczającą jedną paczkę, wtedy w zamówieniu napisane jest "2 przesyłki", powinienem mieć możliwość wygenerowania dwóch etykiet na Smart.
Niestety, zawsze gdy próbuję to robić system generuje jedną etykietę, przy drugiej wyskakuje błąd. Muszę wtedy ręcznie robić drugą etykietę.
Przykładem jest zamówienie nr. 6b7287d0-9547-11f0-b4ff-d384dc24cd83
Pytanie 1: Czy ja coś robię źle, czy system nie działa?
Pytanie 2: Jeżeli chcę wygenerować dwie etykiety w zamówieniach z "2 przesyłkami", ale generuje mi jedną i znowu klikam "nadaj przesyłkę", to czy płacę za to, jak za etykietę wygenerowaną poza Smart, czyli pełną cenę?
Dzięki za odpowiedzi.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@foto-hurtownia Ty robisz źle , jeśli są przypisane 2 to muszą być ze smarkiem 2
@mdrogeria No tak, próbuję generować dwie, ale zawsze przy jednej wywala błąd
@foto-hurtownia napisz co to za przewoźnik i jak generujesz drugą
@mdrogeria Paczkomaty Inpost. Mam zamówienie na 2 przesyłki, klikam "Nadaj przesyłkę", wyświetla mi się jedna paczka do określenia, zaznaczam np. Gabaryt C, następnie klikam "Dodaj kolejną przesyłkę", wybieram gabaryt C i klikam "Nadaj przesyłki".
Wtedy zawsze generuje mi tylko jedną etykietę, przy drugiej jest błąd. Muszę znowu klikać "nadaj przesyłkę" na zamówieniu i generować następną etykietę.
@foto-hurtownia czyli robisz przez WzA , Nie , nie ma pełnej odpłatności bo importujesz na ten sam e-mail klienta . Prościej zrobić to w MP.
@mdrogeria Etykiety robię zawsze przez zakładkę "Zamówienia" w Salescenter. Co rozumiesz poprzez "MP"?
@foto-hurtownia to https://manager.paczkomaty.pl ,wszystko na swoim miejscu , żadnych problemów .
@mdrogeria A, o to chodzi.
My, oprócz "Zamówień" na Allegro, korzystamy z Apaczki, czyli takiego brokera wielu przewoźników. Da się tam wysyłać paczki z Allegro, ale jest do dodatkowo płatne...
Jest to jakieś 19 groszy od etykiety, niby mało, ale w skali roku wychodzi fajna sumka.
@foto-hurtownia już to sprawdzam. Czy masz może zrzut ekranu z błędem, który Ci się pokazuje? Czy problem z generowaniem etykiet dotyczy jednego przewoźnika, czy wszystkich?
@Syrena_zT Przepraszam, nie mam. Błąd brzmiał w stylu "Błąd przetwarzania przez system przewoźnika", bądź coś takiego.
@foto-hurtownia dzięki, skonsultuję to i wrócę do Ciebie z informacją.