anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem zwrotu - Kupujący zgłasza zwrot wszystkiego a odsyła część

kalendarzownia
#7 Wielbiciel#

Proszę doświadczonych sprzedawców o podpowiedź

Mam taki problem (a nawet już dwa) ze zwrotem zakupów:

Kupująca kupiła 3 produkty (notesy), po 14 dniach zgłosiła zwrot wszystkiego.
Po 14 dniach odesłała, lecz tylko 2 notesy, na moje pytanie, kiedy dośle trzeci, stwierdziła, że jeden notesik sobie zostawiła.
Poprosiłem, by skontaktowała się z konsultantem Allegro i on poprawi zwrot wszystkiego (3 szt) na zwrot 2 notesów.

Pracownik Allegro otwiera mi dyskusję i twierdzi, że nic się nie da zrobić/poprawić/naprawić i mam szybko zwracać pieniądze.
Dyskusję otworzył, jak gdyby zwykłego maila nie było!
Chyba po to, by nabić mi ujemnych punktów, zepsuć opinię, odebrać tytuł Super Sprzedawcy zamiast naprawić błąd systemu i rozwiązać problem Kupującego.

Nie da się nic zrobić! Będzie mi wisiało, że zwróciłem kase za dwa a za trzeci nie.
A co byłoby, gdybym miał włączony automatyczny zwrot?
Pieniądze by z automatu zostały zwrócone za całość (3 szt). 
A wiemy, że to nieodwracalny proces (tak przynajmniej pisze przy zwracaniu kasy).

No i na dodatek pech - druga Kupująca robi to samo dwa dni później - i gorzej, bo faktura jest.

I co zrobić? Z informatykami z Allegro się konsultować?
Kupujący robi błąd, a ja mam walczyć za jego sprawki?

Proszę o podpowiedź.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
To jak to jest z automatycznym zwrotem pieniędzy za zwrócony towar?
Możecie jeszcze raz wyjaśnić, proszę.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:35386082 po pierwsze musisz to włączyć, po drugie masz 2 dni na weryfikację towaru od odebrania 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@kalendarzownia to nie jest żaden problem, nie ma znaczenia co kupujący zaznaczy, wyceniasz to co dostajesz i tyle oddajesz, dostałeś 2 notesy - oddajesz za dwa notesy i za tyle odstaniesz zwrot prowizji 😄 

psyt podpowiem Ci że kwotę zwrotu oraz za ile sztuk oddasz można edytować 😉

Sam se otworzyłeś dyskusje, sam se robisz problemy 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów