anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Producent gry wideo - według allegro deweloper to nie producent

MAMY ROZWIĄZANIE!
Col324
#8 Zapaleniec

Zgłosiłam do allegro że w grze (konkretnie tytuł Rule of Rose ps2) błędnie podany jest producent jako Sony. Faktycznym producentem jest firma która grę wyprodukowała czyli Punchline. Otrzymałam odpowiedż że deweloper to nie producent i że sony to prawidłowa informacja. 
Sony nie produkowało tego tytułu a firma Punchline nie jest ani nie była własnością firmy Sony. 
Sony nie jest nawet wydawcą tego tytułu (jest nim firma 505 games w wersji europejskiej czyli tej której dotyczyła aukcja). Jak byk na wikipedii jest podane kto jest kto:
https://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_Rose

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
kovek
#12 Orędownik

W grach raczej chodzi o producenta opakowania, płyty itd., a nie o firmę, która stworzyła oprogramowanie zawarte na nośniku. Ja bym się tym tak nie przejmował, bo katalog gier to istny bałagan - tam stare Heroesy są oznaczone jako "bijatyka", szkoda czasu na poprawianie ludzi którzy klikali byle co byleby dodać produkt do katalogu

oznacz moderatorów
Col324
#8 Zapaleniec

Tylko że po co w takim razie w katalogu producentów do wyboru są same firmy tworzące gry czyli właśnie developerzy. I to bogaty wybór, widać że skopiowany z jakiejś listy deweloperów gier.
Problemem jest to że konsultant dostając darmowy feedback w postaci zgłoszenia błędu, dodatkowo z linkiem do źródła odrzuca propozycję zmiany bo "dział techniczny stwierdził że deweloper to nie producent". Odpowiedź z tabelki i dziękujemy...
A potem klient ma pretensje że w opisie były jakieś bzdury z katalogu których nie można zmienić...

oznacz moderatorów
kovek
#12 Orędownik

@Col324 to, że ktoś robi gry nie wyklucza, że może też gry wydawać, ale wiem o czym mówisz. Ja sam nie jestem pewien kogo tam trzeba wskazywać (osobiście jak tworzę produkt to wybieram dewelopera, nie dystrybutora). Co do Rule of Rose  to po numerze EAN pokazuje się jeszcze inna firma.

Może moderatorzy powiedzą kogo trzeba wpisywać jako producenta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów