Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam, kupujący zamówił u mnie produkt który wymaga personalizacji. W ofercie jest dodana informacja o podaniu indywidualnego numeru który ma być umieszczony na produkcie w celu realizacji zamówienia. Indywidualny numer jest nanoszony na produkt w fazie projektu a następnie produkowany z numerem. Do oferty dodane jest obowiązkowe pole ,,uwagi do zamówienia" aby kupujący podał numer do umieszczenia. Po wywiązaniu się w pełni z umowy (naniesienie poprawnego numeru, wysłanie w terminie) kupujący zgłosił zwrot. Czy muszę zwracać kupującemu kwotę? Czy powołując się na art. 38 o prawach konsumenta, podpunkt 3. ,,w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb", mogę odmówić zwrotu? Jak podchodzi do tego allegro ?
W tej ofercie mam ustawiony Zwrot wyłączony, Rzecz wyprodukowaną na indywidualne zamówienie kupującego, według jego wytycznych.". Jednak kupujący miał możliwość odesłania produktu i go odesłał i zastanawiam się jak allegro zareaguje jeśli kupujący wystawi negatywa
@Fusion3d na negatywa Allegro nie zareaguje, chyba, że będzie tam bluzgał😉
Z klientem póki co zero kontaktu, produkt został nadany do zwrotu a osobiście pakowałem zamówienie i jestem pewien że produkt jest zgodny z personalizacją klienta.
@Fusion3d Jeśli faktycznie w ofercie było wyłączenie zwrotu to złożenie oświadczenia o odstąpienia od umowy i odesłanie towaru nie niesie za sobą żadnych skutków prawnych - nie musisz nawet takiej przesyłki odbierać.
Chyba że to reklamacja?
Zgłoszony był sam zwrot jako niezgodny z umową. Sprawdzałem z plikami do produkcji oraz nagraniem z kamery i klient dostał dokładnie to co zamawiał.
W takim razie odbierz, sprawdź i wydaj decyzję.
Jeśli jest zgodny z umową to odrzuć reklamację.
Jeśli coś się nie zgadza to uznaj - przy czym nie musisz zwracać pieniędzy, możesz towar naprawić lub wymienić na nowy - to jest Twoja decyzja.
Możesz (a nawet powinieneś) poprosić kupującego o podanie szczegółów - na czym konkretnie polega niezgodność żebyś mógł się do tego rzetelnie odnieść bo tu może niekoniecznie kupującemu chodzić o kwestię personalizacji a np. o jakość wykonania etc.
Plan mam taki, nagrać telefonem podjęcie przesyłki z paczkomatu ( na paczkomacie są kamery więc będzie podwójny dowód). Do klienta napisałem z zapytaniem co jest przyczyną zwrotu ( wciąż brak odpowiedzi). Poprosiłem kupującego o podanie szczegółów. Naprawdę często idę na rękę klientom nawet jeśli jest to produkt spersonalizowany ale jeśli klient nie podaje przyczyny to czemu mam ponosić koszty
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Prosiłbym o komentarz ze strony moderatorów w tej sprawie
@Fusion3d @Moderacja powie Ci to samo co ja 😉