Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Wystawiam towary na aukcjach i określam czas dostawy dwa dni robocze. Allegro nie wiedzieć dlaczego skraca mi przewidywany czas na wysłanie do jednego dnia co w moim wypadku często nie jest możliwe bo towar znajduje się w dwóch odległych magazynach i co jest oczywiste nie jest opłacalny wyjazd autem po jeden towar np. etui za 20 zł.
Rzecz jasna, potencjalny klient nie doczytuje informacji allegro, że czas jest obliczany na podstawie wcześniejszych wysyłek i zgłasza problem z terminowością dostawy a poza tym allegro odlicza punkty za szybką wysyłkę.
Zatem stawiam zasadnicze pytanie - czemu ma służyć błędny co do zasady czas na wysłanie przesyłki w żaden sposób nie powiązany z deklaracją sprzedawcy ? Czy wysyłka towaru w deklarowanym przeze mnie w parametrach aukcji nie spowoduje obniżenia oceny jakości sprzedaży w przypadku rozbieżności pomiędzy informacją podaną przez allegro a moją deklaracją ?
@atxpl poza wkurzeniem klientów nic Ci się nie stanie, punty są liczone według Twojej deklaracji, a nie algorytmów Allegro
@atxpl przy ustawionych 2 -3-...dniach system będzie Ci skracał czas jeśli będziesz część zamówień wysyłał szybciej niż deklarujesz ,nie ma to potencjalnie wpływu na statystyki dopóki klient nie przywali negatywa .
Przywali negatywa za wysyłkę w terminie ? Ja rozumiem, że allegro to stan umysłu ale bez przesady 🙂 Jednakże wynika z tego, że lepiej nie wysyłać szybciej niż deklarowany termin.. 🙂
@atxpl tak , najlepiej nie wysyłać szybciej , a odnośnie potencjalnego negatywa odpowiedziałeś sobie sam
cyt ,,Rzecz jasna, potencjalny klient nie doczytuje informacji allegro, że czas jest obliczany na podstawie wcześniejszych wysyłek i zgłasza problem z terminowością dostawy ,,
allegro nic z ew. oceną nie zrobi .
"kto sprzedaje na allegro ten w cyrku się nie śmieje" 🙂
Żebyś wiedział. Sam mam teraz taką sytuację, że klientka złożyła zamówienie 09.04 wieczorem, paczka została do niej wysłana następnego dnia rano, a dzisiaj przywaliła negatywa, bo "miało być na następny dzień".
@atxpl ja raz w miesiącu dzwonię do randomowego klienta i pytam, czy mogę wysłać później, jeśli się zgodzi, to tak robię, wprawdzie zabiorą parę puntów za nieterminową wysyłkę, ale wówczas możesz wysyłać wcześniej i algorytm nie przyspiesza czasu wysyłki
@KOGIEL_T masę paczek wysyłam po granicznej i jakoś mi nie przyspiesza , robię to gdzieś od mikołajek to powinien już zaskoczyć , ale nic ....
@mdrogeria no właśnie to samo napisałem😉, wystarczy spóźnić się z jedną paczką i algorytm wyliczy, że moje wysyłki będą na wtorek, a prawda jest taka, że jak dziś wyślę, to czasem jest w sobotę, a czasem w poniedziałek
@KOGIEL_T ostatnie opóźnienie miałem chyba w czerwcu ub, roku
@mdrogeria no to ja już nic nie rozumiem, czyli wysyłasz po terminie, a Allegro jeszcze daje Ci 500+ za szybką wysyłkę 🤔
@KOGIEL_T dzisiaj mam 496+