Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam problem z pokazywaniem kosztów zamówienia na allegro. Chciałem stworzyć excela, w którym widzę dokładnie ile zarobiłem na danym zamówieniu ale nie mogę zrozumieć jak to działa. Wchodzę w FINANSE -> ROZLICZENIA Z ALLEGRO, następnie wprowadzam numer zamówienia i wyszukuje każde zamówienie by sprawdzić wszystkie koszta. Niestety, to co się pokazuję to losowanie:
- raz pokazuję mi się, że do jednego zamówienia została pobrana 2 razy kwota dostawy. Wysłałem paczkę inpostem tak jak zamówił klient, a do tego mam 15 zł za DPD. O co chodzi?
- raz mi pokazuje tylko jedną rzecz z całego zamówienia i prawidłową kwotę, a czasami wszystkie rzeczy i kwotę nieprawidłową
- czasami pokazuje mi, że zamówienie sprzedałem za 0 zł a prowizja wynosi 15 zł
- czasami pokazuje mi totalne inne zamówienie niż faktycznie sprzedane
Czy ktoś z administracji może mi wyjaśnić o co chodzi? W "Akademii allegro" nie ma o tym ani żadnego słowa. Jak sprawdzić czy na allegro się traci czy zyskuje za zamówienie? Jak sprawdzić czy nic błędnie nie jest naliczone?
Nie mogę dodać zdjęć bo ponoć nowi mają taką opcje przyblokowaną.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Zdjęcia możesz dodać, po prostu nie będą widoczne dla innych użytkowników dopóki moderatorzy ich nie zatwierdzą.
Piszesz dość chaotycznie i nie bardzo rozumiem o co chodzi, ale tu większość ludzi nie ogarnia opłat, to jest maksymalnie udziwnione. Za DPD mogłeś dostać dodatkową opłatę za np przekierowanie przez klienta lub powrót paczki...
Która część jest chaotyczna?
Klient zamówił towar z dostawą INPOST, wysyłam INPOSTem, a w podsumowaniu mam opłatę za inpost oraz dpd. Jakie przekierowanie, między firmami?
Wydaje mi się, że reszta rzeczy jest dość zrozumiale napisana.
@POLI-TECH W prowizji do zamówienia będzie wliczona kwota prowizji od kosztów wysyłki, jeśli nie jest w ramach Smart.
Z tym InPostem i DPD coś mieszasz. Nie ma żadnych przekierowań między przewoźnikami.
Chyba coś źle odczytujesz z rozliczenia.
Wrzuć zrzut z ekranu, jak zatwierdzą, to się pojawi