Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam zgłoszony problem od klienta przesyłka nie trafiła do punktu odbioru, w jaki sposób klient może się dowiedzieć co się z nią stało. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 to Ty Masz się dowiedzieć i udzielić klientowi informacji , jako przedsiębiorca odpowiadasz za przesyłkę do chwili jej doręczenia
Podaj numer tej przesyłki .
@great_24 wyjaśniam co się dzieje z przesyłką. Wrócę tu z informacją.
@great_24 z gabarytem nie przesadziłeś ?
Nie to przesyłka paczkomatowa
@great_24 to mam na myśli , jak się nie zmieściła do skrytki to wróci do Ciebie
Mogła być nadana przez paczkomat bo się mieści ale klient zamówił ją do punktu odbioru ja widzę że ta przesyłka wróciła do oddziału i taka informacje dostał klient próbowałem dowiedzieć się bezpośrednio w DHL ale ten numer przesyłki nie istnieje
@great_24 niech zgadnę , przesyłka do odbioru w Żabce ?
Strzał w 10 tak to żabka i to już kolejny problem z przesyłką.
AD00ZQOAD5
@great_24 nie musisz pisać kilka razy tego numeru, widziałem go za pierwszym razem. Konsultuję to, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@great_24 podaj mi proszę nr tej przesyłki.
numer to AD00ZQOAD5
@great_24 otrzymałem odpowiedź, że mamy informację o ponadgabarycie. Poinformujemy klienta mailowo o tym.
Witam Paczka miała wymiar 64*38*24 cm dzisiaj wysyłam zielonym paczkomatem bo klient zamówił drugi raz, To takie moje pytanie jakie oni paczki przyjmują w tych zabkach bo to już kolejna paczka z którą mam problem. Pozdrawiam
@great_24 poniżej tabelka z wymiarami:
Zwróć uwagę, czy waga gabarytowa nie była za duża.
@la_nika to nie chodzi o nadgabaryt tej konkretnej przesyłki , chodzi o to ,że suma objętości przesyłek jakie kurier dostarcza oraz tych co punkt ma na stanie nie może przekroczyć deklarowanej przez punkt powierzchni .Żaby tak mają , kurier powinien przekierować paczkę do innego punktu , ..jeśli się da ... nie 25 km dalej 😁 , a jak się nie da to cofają do nadawcy .