Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Męczy nas strasznie pokazywanie klientowi "przewidywanego czasu dostawy" przez Allegro, bo notorycznie wprowadza to klienta w błąd, a to my dostajemy pretensje i negatywne opinie.
Nasza sytuacja: wszystkie paczki nadajemy w ciągu 24h, jedynie zamówienia nadawane metodą InPost złożone do godziny 12:00 wychodzą tego samego dnia. Wszystko jest odpowiednio zaznaczone w ustawieniach. NIGDY nie nadajemy tego samego dnia ŻADNYM innym przewoźnikiem. Niestety już któryś raz pisze do nas oburzony klient, bo przesyłka jest opóźniona. Zamówienie z jaką metodą dostawy? One Box. Załączam screen od klienta.
Zamówienie złożone 3 lipca po godzinie 9:00, więc planowo wyjdzie od nas 4 lipca rano i zostanie dostarczone 7 lipca (poniedziałek).
Od kogoś z Allegro dostanę odpowiedź, że mam się nie martwić, bo nie obniżą mi za to jakości sprzedaży, bo zamówienie wysłano zgodnie z deklarowanym czasem dostawy. A ja przez cały weekend muszę się użerać z klientem i dostanę negatywa na koniec. A Allegro co? Przytuli prowizje i zadowoleni...
Proszę o informację od innych sprzedających, czy mają jakiś sposób na tę sytuację, a moderatorów oznaczam, chociaż już kilka moich wpisów pozostało bez odpowiedzi, więc nie wiem czy jest sens.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@BlazeCompany możesz wyłączyć , ale co 10 dni musisz tu wchodzić i klikać 😉
To dotyczy tylko wysyłek 2-3 dni, a ja wszystkie nadaję w ciągu 1 dnia. Tylko algorytm Allegro z jakiegoś powodu sądzi, że One Boxem nadaję tego samego dnia...
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Haloooo, ktoś coś?
@BlazeCompany konsultuję to, dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
Dzięki, dostaliśmy wiadomość od pomocy Allegro, wklejam:
No niestety nadal jest to absurd. Faktycznie trafiło się zamówienie, które klient złożył po 6:00 rano, a etykiety nadawcze generujemy około 7:00. I przez to algorytm już trzech klientów wprowadził w błąd? To niemożliwe, żeby opierał się w takim razie na statystyce, albo jest bardzo, bardzo felerny. Bardzo proszę o interwencję w odpowiednim zespole, żeby ktoś nad tym popracował, bo pretensje klientów są mocno wyczerpujące, a tłumaczenie błędów Allegro czasochłonne.
@BlazeCompany oczywiście, zgłosiłam to właśnie do zespołu, który zajmuje się przewidywanym czasem dostawy.
Minęło kilka tygodni i cisza. Widzę na forum, że podobnych wątków jest więcej, więc wielu sprzedających ma z tym problem. W dalszym ciągu mądry algorytm pokazuje u nas wysyłkę tego samego dnia, chociaż nikt jej nie deklaruje. Czy możemy wreszcie prosić o zajęcie się tą sytuacją?
Piszę z drugiego konta 🙂
@BlazeCompany @FHU_ADAMS zgłosiłam tę sytuację do zespołu, który zajmuje się przewidywanym czasem dostawy. Otrzymałam odpowiedź, że jeśli nadania metodą Allegro One Box będą rzeczywiście później niż metodą InPost to algorytm z czasem to wyłapie i będzie przewidywał jeden dzień więcej. Nie ma jednak takiej gwarancji - od tego obecnie są godziny wysyłki tego samego dnia.
Sprawdziłam Twoje oferty dla konta, z którego do nas napisałeś wcześniej. Obecnie przewidywany czas dostawy na jutro widoczny jest tylko dla przesyłek InPost, dla Allegro One i innych metod to czwartek.
Sprawdziłam też Twoje dzisiejsze zamienia i również przewidywany czas dostawy na jutro jest widoczny tylko dla InPost.
Proszę, zamówienie z dzisiaj złożone po ósmej, przewidywany czas dostawy jutro. To trzeba zgłosić gdzieś wyżej, jeśli Allegro nadal chce wprowadzać klientów w błąd, przecież to jest absurd.
Cześć, @FHU_ADAMS. To zamówienie z 29 lipca z czasem na wysyłkę do 30 lipca 23:59, zatem wszystko się zgadza. W ofercie deklarujesz wysyłkę w ciągu 24 godzin.
@BlazeCompany masz odpowiednio ustawione godziny graniczne?
O tutaj: https://salescenter.allegro.com/delivery-settings/ordering-time-settings
I czy nie masz tam informacji "Godziny nie są widoczne dla kupujących"
Jasne, że wszystko jest ustawione tak jak trzeba... Tylko chodzi o ten algorytm, któremu kiepsko idzie analiza danych 😕 Dlatego to tak wkurza.